Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ROTVELT: Hele åtte trær veltet ved Eidsvåg kirke under stormen onsdag kveld og natt til torsdag. (Foto: Thomas Gangstøe)

Åtte trær veltet ved Eidsvåg kirke

Stormen onsdag kveld og natt til torsdag skapte trøbbel ved Eidsvåg kirke. Hele åtte trær rundt kirken veltet. – Ett tre veltet foran en nødutgang. I tillegg er hovedinngangen sperret da det er fare for at et stort tre skal velte også der. Videre har et annet tre falt over noen ledninger, slik at vi har måttet sperre av hele kirkehagen, sier Henriette Ørbeck Warpe.

Onsdag kveld og natt til torsdag var det hele åtte trær som hadde rotvelt ved Eidsvåg kirke. Henriette Ørbeck Warpe, administrasjonsleder ved kirken, forteller at Benedictinerne egentlig skulle hatt korøvelse i kveld. 

– De måtte avlyse den. Årsaken er at det ikke er trygt å gå inn hovedinngangen til kirken. I tillegg er en nødutgang sperret av et stort tre, forteller hun. 

 Warpe forteller at en bibelgruppe som var i kirken onsdag kveld hørte et stort brak. 

– Da hadde et stort tre fått rotvelt, og stengte nødutgangen, sier hun. 

Sperret av kirkehagen

Administrasjonslederen kan også fortelle at et tre har veltet over noen ledninger i kirkehagen. 

– Vi har derfor fått hjelp av Akasia til å sperre av hele kirkehagen. Det er ikke trygt å ferdes der nå, sier Warpe til Åsane Tidende. 

Hun forteller om en dramatisk onsdag kveld med store trær som falt i bakken. 

– Det har virkelig vært svære krefter i sving, og vi er glade for at ingen mennesker har blitt skadet, sier hun. 

Warpe forteller at Akasia er i full sving med å rydde opp etter onsdagens storm. 

– De har blitt bedt om å prioritere å frigjøre nødutgang og inngangen til kirkerommet. Samtidig vet vi at de har mye å gjøre med alle kirkene i Bergen. Det er mye som har skjedd rundt omkring som følge av høststormen. Vi håper å ha oridnær drift til søndagens gudstjeneste. Det er ikke sikkert at vi kan benytte hovedinngangen, men det må vi se an i løpet av de nærmeste dagene, avslutter Henriette Ørbeck Warpe.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker