Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPRYKK: Unge Ole Martin Kolskogen har debutert for A-laget, men også spilt en viktig rolle for Åsane 2 i kampen om opprykk til 3. divisjon.

Alt klart for tidenes avslutning i fjerde divisjon

Ett poeng skiller Åsane 2, Bergen Nord og Arna-Bjørnar. – Vi går for opprykket, sier Åsane 2-trener Sindre Tjelmeland.

Arna-Bjørnar tapte verdifulle poeng i tetstriden da de kun klarte 4-4 borte mot Gneist i helgen. Dermed kunne Bergen Nord rykke i fra i kampen om opprykksplassen, mens Åsane-rekruttene hadde en siste matchball for å være med å kjempe.

Et sterkt Åsane 2 med Ole Martin Kolskogen, Alexander Solli og Eirik Østgård fra A-stallen vant 3-1 på Myrdal mot Bergen Nord mandag kveld.

Dermed ligger alt til rette for en høydramatisk sesongavslutning. Kun ett av lagene rykker opp.

– Vi er fornøyde og vant fortjent i en kamp vi skapte mange sjanser. Klart vi ønsker å utvikle så mange som mulig til A-laget, og håper flere kan ta steg slik August Selnes har gjort (Har scoret 15 mål i for Åsane 2). 3. divisjon vil være en enda bedre arena, og vi har hatt ambisjoner om opprykk hele sesongen. Det er i tillegg flere talenter som kommer bak Selnes, og flere av disse skal bli A-lagsspillere på sikt, sier Tjelmeland.

– Men det er også mulig å skape Obosliga-spillere selv om vi er i 4. divisjon, men nå går vi for opprykket, fortsetter han.

Bergen Nord imponerer

Bergen Nord har hatt en strålende sesong som nyopprykket og henger fortsatt til de grader med i kampen om seriemesterskapet. De er likt på poeng og kun målforskjell bak ledende Arna-Bjørnar og poenget foran Åsane 2 med fire kamper igjen. I sesongens siste kamp møtes Bergen Nord og Arna-Bjørnar i Salhus.

– Bergen Nord har virkelig imponert og det er bra å se hva de har fått til der ute etter at de rykket opp så sent som i fjor, roser Tjelmeland.

Vertene tok føringen tidlig på Myrdal ved Markus Fossnes. Jonas Vågen økte like etter hvilen før Morten Stenhjem reduserte og ga laget fra Salhus håp noen minutter senere. Fossnes gjorde imidlertid sitt andre for dagen like før slutt og sikret 3-1-seier til de oransje.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

1. Arna-Bjørnar  52-21 – 41 poeng – Kamper som gjenstår: Åsane 2 (h), Odda (b), Trott (h) og Bergen Nord (b)

2. Bergen Nord  51-28 – 41 poeng – Kamper som gjenstår: Odda (h), Trott (b), Bjarg (b) og Arna-Bjørnar (h)

3: Åsane 2  44-20 – 40 poeng – Kamper som gjenstår: Arna-Bjørnar (b), Solid (h), Trio (b), Nordhordland (h)