Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I 26 ÅR: Kjetil Jordal har engasjert seg i aksjon mot for å få på plass tunnel på E39 siden starten på 1990-tallet. Nå har han funnet opp begrepet «ingenmannsland».

  • MYE FOLK: Flere stilte opp for å vise sin støtte over Eikåstunnelen. 

  • VELKOMMEN: Slik ønsker akjsonistene folk velkommen til Åsane-nord.

Kjetil Jordal protesterte første gang i 1992:

– Velkommen til Ingenmannsland

– Da ble jeg fastlenket. Fremdeles har Ingenting skjedd, sier mannen bak «ingenmannsland-begrepet», Kjetil Jordal.

Aksjonistene fra «Stopp ytre bomring» trappet fredag ettermiddag opp med nye protester mot de nye ytre bomringene som skal etableres i Åsane.

Med svære bokstaver som dannet ordet «ingenmannsland» hengende over Eikåstunnelen fra sørsiden, for å demonstrere mot det de mener skaper splittelse og urettferdighet i nordre bydel som følge av ny bomring, møtte et hundretalls mennesker opp for å vise sin avsky mot politikernes kontroversielle ønske om bompenger som rammer befolkningen i Åsane-nord knallhardt.

– Hvor lenge skal vi straffes, spør Jordal videre.

Aksjonert siden 92

Han aksjonerte selv i 1992 i kampen for den sagnomsuste Nyborgtunnelen – da ble han lagt i jern av politiet. 

– Det har vært null utvikling og rein skattelegging. Ingenting har skjedd. Denne delen av Åsane blir splittet fra resten av bydelen og forbisett slik vi så det da Leikvang skole ble vraket. 

– Nå står jeg her å demonstrerer 26 år senere. Dette er en fredelig aksjon uten kaos, men vi ber om å bli hørt. Ingenmannsland er jo blitt et begrep nå. Det er ikke positivt, men skaper aktivitet og engasjement, fortsetter han.

En av initaitivtakerne, Svend Lindhjem, kommer aldri til å gi opp kampen.

– Vi blir fryst ut, men så lenge det er liv, er det håp. Vi skal til bunns i lovligheten og fortsette å bruke mye tid på slike aksjoner. Jeg er forbanna og har null tillit til de som bestemmer dette. Vi gir oss aldri, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker