Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Til helgen braker det løs for den ambisiøse 17-åringen fra Åsane. (Foto: privat)

Fredrik Damm Larsen (17)

Fikk sitt første møte med rallycross da han var syv måneder

– Andreas Bakkerud er mitt store forbilde, sier Åsanes nye rallycross-talent.

Til helgen debuterer Fredrik Damm Larsen (17) i Rally X Nordic i Sverige. I sin fabrikkbygde Renault sport har Set Promotions, som ledet Andreas Bakkerud til to EM-titler, gitt 17-åringen fra Åsane sjansen.

– Jeg er forberedt og veldig spent. Jeg møter mer erfarne førere i et internasjonalt løp og det blir spennende å se hvilket nivå jeg er på, sier Damm Larsen før helgens løp.

Han har selv en far som har drevet med sporten i 20 år. Jørn Frode Larsen er tidligere Teamsjef for store navn innen motorsport som Ludvig Hunsbedt (EM Gull), Tommy Rustad (EM Gull, Norges mestvinnende bilsportutøver) og Guttorm Lindefjell (EM Gull). 

Han har alltid drømt om en karriere innenfor motorsport og debuterte i billøp i rimelig ung alder.

– Jeg var syv måneder gammel da jeg fikk være med på mitt første løp og har reist mye rundt i verden sammen med min far. Rallycross ligger i blodet mitt og nå vil jeg gjøre alt for å satse på dette, sier han.

Flyttet til Sverige

For tiden bor 17-åringen i Sverige hvor han studerer på stjerneskolan, en skole for motorsportinteresserte i hele Skandinavia, og samme skole som Andreas Bakkerud studerte på i sin ungdom. 

– Jeg flyttet til Sverige som 16-åring og er veldig glad for å gå på skolen her som legger til rette for motorsport. Jeg er takknemlig for muligheten jeg nå har fått. Målet mitt er å kunne ha en 100 prosent satsing de neste årene i rallycross og se hvor det fører meg, fortsetter han. 

– Bakkerud er jo selv fra Åsane og mitt store forbilde. Han viser at alt er mulig.

Om helgens debuløp, sier han dette:

– Det blir tøft, men først og fremst en test for min egen del. Jeg håper å henge med de beste og kanskje komme meg til en semifinale. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no