Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL SAMLE KORISTER: Jan Røshol ønsker å samle flest mulig av de 120 ungdommene som sang i felleskoret da Åsane kirke ble åpnet for 25 år siden til arrangementet «Minnes du sangen» mandag 29. oktober.  

Vil samle 120 korister fra kirkeåpningen i 1993

29. oktober går «Minnes du sangen» av stabelen. Det skjer i Åsane kirke som har 25-årsjubileum i år. I den forbindelse ønsker Jan Røshol å samle flest av mulig av de 120 ungdommene som deltok i felleskoret under åpningen i 1993. – Vi ønsker å skape en reunion, sier han.

I år er det 25 år siden nye Åsane kirke ble åpnet. Dette ønsker Jan Røshol å markere under arrangementet «Minnes du sangen» mandag 29. oktober i kirken.

– Vi ønsker å samle ungdommene som sang i felleskoret fra 1993 som deltok på åpningen av kirken, sier Røshol.

– Kjente låter

Han kan fortelle at koristene kom fra korene Flaktveit tensing, Sanctus, Unge røster og Åsane kirkes ungdomskor (Accord).

– Vi ønsker å skape en reunion, og planen er å synge sangene vi fremførte under kirkeåpningen i 1993, sier han og nevner blant annet låten «Jeg råde vil alle».

Røshol forteller videre at de også skal synge et par av sangene fra Gloriamessen, og han trekker frem «Som barn i ditt hus».

– Dette er sanger som koristene allerede kan fra tidligere, men vi trenger en kort øving for å friske opp stemmene. Denne er satt til mandag 15. oktober, og det er altså nøyaktig to uker før arrangementet, sier Røshol.

Felles lovsang

I tillegg til jubileumskoret er det en rekke andre sangere som skal delta på «Minnes du sangen» under årets Kulturfest Åsane.

– Dette er et konsept der lovsang står i fokus. «Minnes du sangen» har blitt arrangert to ganger tidligere andre steder i Bergen der de ulike korene som deltar har tilholdssted. Nå har turen kommet til Åsane, og det passer bra med tanke på at kirken har jubileum nå i 2018, sier Røshol til lokalavisen.

Korene som deltar fast på «Minnes du sangen» er Blomsterdalen gospelkor ved Lisbeth Sandvik, Fanasolister ved Jan Røshol, Kor-mix fra Kyrkjekrinsen bedehus ved Dag Vilsvik og X-Lars mannskor fra Frikirken ved Røshol. Denne gangen kommer i tillegg Randi Vangen med familie og jubileumskoret fra åpningen av Åsane kirke.

– Vi håper at det kommer mange mennesker i kirken denne dagen. Kor og solister står foran og synger ganske kjente låter, og vi ønsker helt klart at de som sitter i kirkebenkene også slenger seg på de ulike sangene, sier Røshol.

Han er også spent på jubileumskoret.

– Samtlige ungdommer som har vært med i ulike kor i Åsane kirke de siste 25 årene er velkomne til å delta. Vi håper selvsagt å samle flest mulig av våre tidligere korister, avslutter Jan Røshol.   

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker