Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LANG FARTSTID: Linda Farestvedt har vært daglig leder for Åstveit svømmeklubb siden 2007. Hun er svært engasjert i svømmeopplæring for barn. (Foto: Nina Johnsen)

  • ELSKER SALHUS: Knut Langeland er en ekte Salhus-ildsjel som engasjerer seg sterkt i bygd, lokalmiljø, idrett og natur. I desember hadde han kalender på Facebook som han ga navnet «24 grunner til å elske Salhus». (Foto: Kristine Rande)

  • AKSJONERER: Christian Rolland fra Hylkje er initiativtaker bak «Stopp ytre bomring» og «Trygg skolevei i Åsane», og har engasjert seg sterkt i begge sakene. (Foto: Erik Madsen)

  • KORDIRIGENT: Helge Riise er kanskje byens mest kjente dirigent. Tidligere i år ledet han Bergen Shantykor til sølvplass i Norske talenter på TV2. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • FRIIDRETTSMANNEN: Kjell Magne Ebbesvik er en viktig mann for Norna-Salhus. Han har mer enn 20 år bak seg i friidrettsklubben, og gjør en solid innsats for arrangementer som Åsaneløpet og Framolekene hvert eneste år. (Foto: Erik Madsen)

  • IDRETT PÅ TO HJUL: Håkon Pedersen er en dyktig trialutøver fra Steinestø. Nylig vant han både Norgescupen sammenlagt og Nordisk mesterskap. (Foto: Per Morten Mjølkeråen)

  • PÅ LANDSLAGET: Maria Brochmann er kaptein for toppserielaget Arna-Bjørnar. I år ble hun også tatt ut til A-landslagstroppen i fotball for første gang. (Foto: Nina Johnsen)

  • MUSIKKILDSJEL: Sveinung Myrjord skal ha mye av æren for at Åsane har fått et topp moderne rockeakademi på Haukås. (Foto: Nina Johnsen)

  • STOR SUKSESS: Manusforfatter Ane Berentsen har gjort stor suksess med forestillingen Hekseringen på Bergenhus festning. (Foto: Kata Pasztor-Kiss)

  • BALLERINA: Veronika Bakke (19) har utmerket seg innen ballett, blant annet ved at hun deltok i prosjektet «På tå hev» i Den norske opera. (Foto: Kristine Rande)

Hvem blir Årets åsabu 2018?

Nå er det igjen tid for å kåre Årets åsabu, og også i år har vi fått inn mange gode forslag til kandidater. Blir det en idrettsutøver, en manusforfatter, en dirigent eller kanskje en musikkildsjel som vinner i år? Det er det du som bestemmer.

Hittil har 2018 har vært et innholdsrikt år for bydelen vår, og nå er det tradisjonen tro tid for å kåre Årets åsabu. Vi har fått inn svært mange gode forslag til kandidater også denne gangen, og nå har redaksjonen valgt ut de ti som har utmerket seg ekstra positivt gjennom året. I tiden frem mot jul kan du stemme på den du mener at fortjener heder og ære i form av å bli kåret til Årets åsabu. 

Les om din favoritt

Du har kanskje blitt imponert av prestasjonene til trialutøveren Håkon Pedersen fra Hordvik, eller blitt inspirert av Helge Riise som i 2018 tok Bergen shantykor til sølv i Norske talenter. Har innsatsen til Kjell Magne Ebbesvik i friidrettsklubben Norna-Salhus imponert deg er det kanskje han du skal gi din stemme i år.

Åsane Tidende skal presentere alle de ti kandidatene med portrettintervjuer i utgavene våre frem mot jul. Allerede neste onsdag skal vi vie én av kandidatene litt ekstra oppmerksomhet. Følg med i papirutgaven av lokalavisen din, slik at du ikke går glipp av intervjuet med nettopp din favoritt.

Fotball, friidrett og skolevei

Her kommer en kort presentasjon av alle kandidatene. Fotballspilleren Maria Brochmann fra Skinstø er tidligere kaptein for Åsane fotball damer. I dag spiller 25-åringen for Arna-Bjørnar i toppserien. Også der er hun kaptein, og så langt har Brochmann scoret 16 mål i årets sesong. I august i år ble hun tatt ut i A-landslagstroppen for første gang.

Ildsjelen Kjell Magne Ebbesvik har mer enn 50 år bak seg i Norna-Salhus. Han er tidligere leder i friidrettsklubben og Ebbesvik er hovedmannen bak arrangementer som Trond Mohn-games, Framolekene og Åsaneløpet. Salhus-mannen har vært og er fremdeles en viktig bidragsyter for at Norna-Salhus er i norgestoppen innen friidrett.

Christian Rolland fra Hylkje er initiativtaker bak «Stopp ytre bomring» og «Trygg skolevei i Åsane». Han har tatt ansvar i bompengedebatten og er frontfigur i aksjoner som har samlet flere hundre mennesker mot bompenger og økonomiske ulikheter i bydelen. Rolland har også engasjert seg i å skape en tryggere skolevei for barn og unge i nordre del av Åsane, blant annet i Brurås-krysset og langs Steinestøveien.    

Brenner for musikk

Langarinden-mannen Helge Riise brenner for musikk, kor og Åsane bydel. Riise er leder og dirigent for Bergen Shantykor som tok seg helt til finalen Norske talenter i vår. Der sikret mannskoret til slutt en andreplass i konkurransen. Han dirigerer også fire andre kor, og deriblant Korinor fra Hordvik. Riise bruker store deler av tiden sin på korvirksomhet.

Steinestø-mannen og trialutøveren Håkon Pedersen vant Norgescupen sammenlagt i år. Han vant også Nordisk mesterskap som gikk av stabelen i Sverige i august.

Knut Arvid Langeland er en ekte Salhus-ildsjel som engasjerer seg sterkt i bygd, lokalmiljø, idrett og natur. Han har skrevet bøker om kortreiste turer og kronikker om nærmiljøet. Videre har Langeland vært formann i Bergen Nord, og bidrar fortsatt til klubben. I desember hadde han kalender på Facebook som han ga navnet «24 grunner til å elske Salhus». Der kom han med historiske tilbakeblikk, og historier og fakta fra nyere tid.

54-årige Sveinung Myrjord er en lydtekniker fra Haukås som siden 2011 har jobbet frivillig med å bygge opp Haukås rockeakademi og kulturpark. Myrjord har trukket i de fleste tråder og har vært den viktigste bidragsyteren til at Åsane (ifølge Mads Eriksen) har fått et av landets mest moderne rockeakademier. I september var det offisiell åpning på Haukås.

Teatersuksess

Den kreative 30-åringen Ane Berentsen har tatt mastergrad innen teater ved Universitetet i Bergen. Hylkje-kvinnen ble ansatt ved Fyllingsdalen teater i 2016. Ett år senere gjorde hun kjempesuksess med manuset til Hekseringen på Bergenhus festning. Stykket, med en rekke kjente skuespillere, gikk også av stabelen i 2018. Nå arbeider den unge manusforfatteren med et, om mulig, enda større prosjekt til 2020.

Linda Farestvedt er daglig leder i Åstveit svømmeklubb, og det har hun vært i cirka tolv år nå. Hun har imidlertid vært aktiv i klubben siden 2003. Farestvedt er en ildsjel som brenner blant annet for å lære barn å bli svømmedyktige, og et stort antall barn har deltatt på svømmekurs hos Åstveit svømmeklubb.

19-åringen Veronika Bakke er en ung og lovende kvinne fra Ulset. Hun har utmerket seg innen ballett, blant annet ved at hun deltok i prosjektet «På tå hev» i Den norske opera. Bakke har danset ballett siden hun var syv år gammel, og har brukt store deler av tiden sin på Åsane ballettskole. Under åpningen av Kulturfest Åsane i fjor ble hun tildelt Senioruniversitetets ungdomspris. 

Send din stemme

Dette er altså årets ti kandidater for Årets åsabu, og nå er det helt og holdent opp til deg å avgjøre hvem som stikker av med premien som er et gavekort fra Åsane storsenter. Velg ut din favoritt fra listen, og send din stemme til oss. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til nina@aasanetidende.no. Du kan også nå oss på telefon 55 18 50 00 mellom klokken 09.00 og 16.00 i ukedagene. Stemmen kan også leveres ved å sende oss en privatmelding på Facebook. Uansett hvilken stemmeform du måtte foretrekke er det viktig at du skriver ditt fulle navn og adresse.

 

Fristen for å levere din stemme er tirsdag 18. desember klokken 10.00. Da må din stemme være oss i hende.  

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker