Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – HELT KRISE: Magnus Bruun-Hanssen og Aleksander Solli var forbannet og langt nede etter fiaskoen hjemme mot Strømmen.

  • FRUSTRERT: Det var en frustrert Solli som diskuterte med Mjelde etter den tragiske førsteomgangen. 

Nå kan Nest-Sotra sende Åsane ned:

Åsane på kvalik etter hjemmefiasko: – Pinlig og flaut

– Nå må vi drite i alt som har med kontrakter å gjøre. Alle må ta seg i nakkeskinnet. Dette var helt krise.

Det sier Åsanes midtstopper Magnus Bruun-Hanssen etter hjemmefadesen mot Strømmen. Åsane ble fullstendig ydmyket og røk 0-5 – samtidig som Notodden slo Florø. Det betyr at Åsane falt til nedrykkskvalifisering og har ikke skjebnen i sine egne hender.

– Vi må ta oss ordentlig i nakkeskinnet etter dette. Vi tapte alt av dueller og andreballer og lå under 0-3 før kampen var skikkelig i gang. Jeg er direkte flau, sier en forbannet Bruun-Hanssen etter braknederlaget.

Nå må Åsane ha et resultat på Ågotnes til helgen og er samtidig avhengige av at Notodden ikke plukker færre poeng enn Åsane i sin match borte mot Sogndal i siste serierunde neste helg.

– Drit i kontrakter nå

Det har vært mye snakk om kontrakter i Åsane-leiren den siste tiden. Bruun-Hanssen er én av få spillere med kontrakt neste sesong, men over halve stallen er på utgående kontrakt, inkludert trener Mons Ivar Mjelde som ÅT har omtalt en rekke ganger.

Bruun-Hanssen mener fokuset om kontraktene til både Mjelde og et stort antall spillere ikke kan være fokus nå med én livsviktig kamp igjen.

– Jeg har fått noen spørsmål om kontraktsituasjonen, men akkurat nå må vi bare gi 100 prosent blaffen i det. Det vi leverte i dag skal Åsane ikke være bekjent av. Det var helt krise i dag, men nå handler alt om den siste kampen. Vi skal reise til Sotra å vinne, ingenting annet betyr noe akkurat nå, og i morgen til frokosten er denne kampen glemt, fortsetter stopperen.

– Gjør vondt

Midtstopper-makker Aleksander Solli ble sammen med resten av Åsane-forsvaret fullstendig revet i stykker. Han hadde ingen unnskyldninger etter hjemmefiaskoen.

– Det gjør vondt og korthuset bare raste sammen. Vi sitter med en bedriten følelse nå, men det er ikke vits i komme med noen unnskyldninger. Vi må ta selvkritikk fordi vi stod med luen i hånden og så på. Strømmen var gode, men vi ga de aldri kamp, sier Solli.

Mons Ivar Mjelde sa dette etter tapet.

– 7-2-tap mot Kongsvinger og 0-5 mot Strømmen på kort tid. Er det akseptabelt, Mjelde?

– Vi er fryktelig skuffet. Det er trist og Strømmen er mye bedre enn oss. Men det plager meg at vi taper på grunnleggende ting som dueller og andreballer. Du må ha mye poeng for å overleve i årets Obosliga, men innstillingen og holdningene var for dårlige. Notodden skal til Sogndal neste helg og vi har fortsatt en god sjanse til unngå kvalik. Men havner vi på kvalik, er det en utfordring vi må ta, sier Mjelde.

Mjelde, Mangersnes og Solli diskuterte heftig på vei inn til pause etter en katastrofal 1. omgang.

– Det handlet om at vi ikke hang med i det grunnleggende, at vi tapte alt av dueller og da vinner du ikke fotballkamper, sier Mjelde. 

– Det er klart at det er flaut å tape 0-5 hjemme. Strømmen har styrket laget voldsomt i sommer, mens vi ikke hentet noen. Vi var gode sist mot Florø, men dette var et slag i trynet, fortsetter han.

Dermed blir det høydramatisk på Ågotnes neste helg. Notodden har klart bedre målforskjell enn Åsane og tar de tre poeng på Fosshaugane, må Åsane uansett spiller kvalifisering for å unngå nedrykk.

– Den kampen skal ikke være nødvendig å motivere seg for. Men vi må vise en helt annen side enn dette, sier Mjelde.

Åsane møter trolig KFUM Oslo, som knuste Fredrikstad i første kvalikkamp i 2. divisjon dersom det ender med kvalik for Åsane. 

Mjelde har uttalt til ÅT tidligere at han gjerne blir værende på Myrdal, samtidig som sportslig leder Trond Bjørndal har vært klar på at ingenting blir avgjort før divisjonsstatusen er bekreftet. Spillergruppen har etter det ÅT kjenner til fortsatt tillitt til Mjelde, men mye peker i retning av at han forsvinner etter sesongen.

Her kan du lese om vi tror Mons Ivar Mjelde er Åsane-trener neste sesong.

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Strømmen 0-5 (0-3)

Mål:

0-1: Mauritz Hansen 6

0-2: Vestvatn 12

0-3: Ruud Tveter 28

0-4: Mauritz Hansen 81

0-5: Sildnes 86

Relaterte saker