Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KUNNE JUBLE: Kristoffer Nesse Stephensen kunne juble etter at Nest-Sotra sikret opprykkskvalifisering etter at de slo Åsane på Ågotnes. 

  • JUBEL: Kristoffer Nesse Stephensen og Nest-Sotra kunne juble etter tidenes sesong – og sendte samtidig Åsane nærmere nedrykk.

Kristoffer Nesse Stephensen refser Åsane:

– Jeg unner de som styrer i Åsane ingenting

– Jeg er ikke overrasket over at de har havnet i denne situasjonen. Klubbens styre mangler kompetanse både på fotball og personbehandling.

Det sier Nest-Sotras midtbanegeneral Kristoffer Nesse Stephensen, som forsvant fra Åsane til Ågotnes så sent som i fjor. Han la ikke skjul på at seieren smakte ekstremt godt og innrømmer at han ikke unner styret og ledelsen i Åsane noe som helst, i kjølvannet av bråket i forkant av Kjetil Knutsen-vrakingen og at Nesse Stephensen aldri ble tilbudt ny Åsane-kontrakt før årets sesong, som ÅT har omtalt en rekke ganger.

– Dette var en stor seier for kompetansen og god kompetanse i en fotballklubb gir resultater, det ser du på oss og det vi har fått til med et så lavt budsjett. Hvis du ser på de personene som styrer i Åsane, måtte det bare gå én vei. 

– Det handler også om behandling av mennesker, og jeg unner de ingenting, fortsetter han etter at Nest-Sotra sikret en sensasjonel playoff-plass der de møter Aalesund.

– Er du overrasket over at Åsane har levert en så dårlig sesong og risikerer nedrykk?

– Nei, det var slik det måtte gå når du ser på manglende kompetanse i styret, både når det gjelder fotball og behandling av mennesker. De har fortsatt en bra mulighet til å klare seg og jeg unner virkelig spillerne og klubben alt godt, men ikke de som styrer klubben, sier han.

Bjørndal: – Overrasket

ÅT omtalte kritikken Nesse Stephensen rettet mot ledelsen i Åsane fotball etter 2016-sesongen. Da sa sportslig leder Trond Bjørndal at de valgte å ikke tilby Nesse Stephensen ny kontrakt, og at midtbanespilleren selv ikke virket lysten på å fortsette karrieren på Myrdal.

– Jeg kan egentlig si det samme til deg nå som jeg gjorde sist. Det er ingen hemmelighet at han var kritisk til at Kjetil Knutsen ikke fikk fortsette og heller ikke veldig overbegeistret for at Mjelde kom inn. Jeg spurte han om han var aktuell for å skrive ny kontrakt om han fikk tilbudet, og det svarte han ja på, men han ønsket å vente for å se an bedre tilbud. Det måtte vi som klubb ta stilling til, så dukket Tomas Kristoffersen opp, og vi fant erstatteren. 

– Er du skuffet over Nesse Stephensens uttalelser nå?

– Det virker som om han fortsatt ønsker å spille for Åsane når han fortsetter å snakke om ting som skjedde i fjor. Jeg er overrasket over fokuset. Når det er sagt, valgt han Nest-Sotra som har gjort en strålende sesong. Han hadde tre fantastiske år på Myrdal og jeg vil gratulere han og si at jeg er glad på hans vegne. Han hadde nok ikke trodd at veien til Eliteserien skulle øke å gå til Nest-Sotra, så det er bare å gratulere, fortsetter Bjørndal. 

– Han bruker ord som dårlig personbehandling. Kjenner du deg igjen i det?

– Jeg kan ikke se på noen som helst måte at han skulle være dårlig behandlet. Da han brakk beinet i 2015 i siste seriekampen (Mot Hønesfoss), tok vi vare på han og gjorde det klart at han ikke skulle bekymre seg et sekund for sin fremtid i klubben. Det er klart at det er skuffende å få høre dette tilbake, men det skader bare ettermælet hans i klubben, svarer Bjørndal.

– Det største jeg har opplevd

Åsane skapte bra med sjanser på Ågotnes, men med Viking-seier over Kongsvinger, holdt strilene nullen og sendte samtidig Åsane ned på nedrykkskvalik hvor KFUM-Oslo venter kommende helg.

– Det ble en annerldes kamp. Det var en kamp som betydde mye for begge lag, og det er vel kanskje det største jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg er litt tom for ord nå, sier Nesse Stephensen videre.

Mjelde mener dagens kamp oppsummerte sesongen for oransjetrøyene.

– Vi var bedre enn Nest, skapte mye sjanser, men scoret ikke mål. Sesongen har vært tung, men nå er vi glade for at vi får en ny sjanse, og kampen i dag var et steg i riktig retning. Men over 30 kamper har vi ikke vært gode nok til mer enn kvalikplassen, sier en skuffet Mjelde til ÅT. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker