Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ROCKERE: Byens nye rockeband Regnbyen, består av en tertnesgutt, en salhusværing og en nordnesbeboer med relasjoner til Tertnes. Nå er Torgeir Flagtvedt (fra venstre), Helge Nistad og Terje Birkeland klar for å erobre byen mellom de syv fjell med debutalbumet, som ble sluppet denne måneden. (Foto: Thomas Gangstøe)

Regnbyen plate-debuterer

Torgeir Flagtvedt (54) fra Tertnes, Helge Nistad (54) fra Nordnes og salhusmannen Terje Birkeland (54) har band som Toma og Melderskin på sin curuculum vitae og har spilt med en hel haug av etablerte og legendariske norske artister, som Marius Müller og Teddy Nelson.

Men for de tre kameratene som traff hverandre på dans i Salhushallen, er slettes ikke musikkarrieren forbi. De satser videre på sitt nyeste prosjekt Regnbyen, hvor blues, rock og norske tekster er viktige ingredienser.

– Vi spilte sammen i Melderskin fram til 2016, men så sluttet vokalisten og trommisen. Da var det oss tre igjen, forteller Flagtvedt.

Debutalbum

Trioen fortsatte og etablerte Regnbyen. De bygget opp sitt eget studio på Breistein, hvor de holdt tre fullsatte konserter under Kulturfest Åsane, og ga nylig ut sitt aller første album. Et album som for øvrig er prydet av gatekunster og åsabu Joy.

– Vi har hatt travle tider med konsert under åpningen av både Haukås rockeakademi og kulturfesten. Samtidig har vi altså lansert vårt debutalbum, forteller Terje Birkeland.

– Og så gjør dere alt selv?

– Ja, innspilling, produksjon, markedsføring. Alt er oss, nakent og ærlig, forteller Flagtvedt til Åsane Tidende.

Popstjerner

De sitter i en sort sofa i studioet sitt på Breistein og prater med Åsane Tidendes journalist. Trioen forteller om den gang de møttes i Salhushallen, om popstjernelivet på 80-tallet, og de mange gitarene som henger på veggene. En av de er visstnok brukt av Marius Müller, en annen av The Monroes.

Til tross for de mange utgivelsene, konsertene og opplevelsene 54-åringene har hatt, har de aldri vært mer spent enn de er nå.

– Det er bare oss tre. Om noe ikke er bra, kan vi bare skylde på oss selv. Når vi lager låter er det kun oss tre som diskuterer. Da må vi stole på hverandre, og tørre å gi hverandre kritikk. Derfor er vi mer spente og mer giret enn noen gang. Vi føler oss litt som nervøse unge musikere igjen, selv om vi samlet har mye erfaring, sier de.

Drømmen om musikklivet

– Hvilke ambisjoner har Regnbyen framover?

– Den store drømmen er jo å kunne leve av musikken. Vi stortrives med Regnbyen-prosjektet og spiller sammen så ofte vi kan. Så får vi håper det blir mange konserter framover. Vi er åpen for det meste, og satser også på at det blir spilling på festivaler til sommeren også. Så har vi også et håp om at dette kan bli noe stort, forteller Helge Nistad.

– Blir det flere plater?

- Ja, nå har vi gitt ut en som vi håper vil slå an. Men vi har allerede låtmateriell til ytterligere to-tre plater, sier Birkeland.

Releasekonsert 29. desember

Regnbyen er nok kommet for å markere seg i byen mellom de syv fjell. Bandet har laget mye liv og røre på konsertene de har hatt i Åsane.

29. desember spiller de releasekonsert på Dyvekes vinkjeller i Hollendergaten. Da utvides besetningen i anledningen, med Jan Thue trommer (Purple Heep )og Kristian Ryland på tangenter ( Purple Heep, Petty Cash, The Willow`s )

– Det gleder vi oss veldig til. Det blir ekte upolert rock, understreker de.

Vil du høre mer, kan du logge deg på spotify. Du finner også gratis smakebiter på youtube. Eller du tar turen til din lokale platebutikk­.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker