Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MÅ FLYTTE: Dermed blir det trolig Åstveit, Stemmemyren eller Rolland som blir hjemmebanen til Bergen nord i sin første sesong på dette nivået siden 2012.

  • FORTET SALHUS: – Det er fryktelig trist, spesielt med den hjemmestatistikken vi har, sier Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund.

Bergen Nord har ikke tapt i Salhus på to år:

Nå må de spille 3. divisjon på bortebane

– En løsning virker umulig, bekrefter anleggssjef i NFF Hordaland, Ole Myhrvold.

Etter to strake opprykk sikret Bergen Nord spill i 3. divisjon for første gang siden 2012-sesongen under Tore Nielsen.

Hvittrøyene fra Salhus har i tillegg gått 2017 og 2018-sesongen uten tap hjemme i Salhus og står dermed uten nederlag hjemme på to år.

Den statistikken får ikke Bergen nord mulighet til å beholde når neste års 3. divisjon sparkes i gang. NFF har nemlig satt foten ned og godkjenner ikke Salhusbanen for spill i 3. divisjon.

– Det er fryktelig trist, spesielt med den hjemmestatistikken vi har, sier Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund.

Anleggssjef i NFF Hordaland bekrefter at forbundet har vært på en rutinemessig inspeksjon på banene til lag som har rykket opp til 3. divisjon.

– Sjanseløse

Dommen er nedslående.

– Vi har vært på befaring og her er sikkerhetssonen på langsidene kun halvparten av det som er kravet. Banen er i tillegg kun 60 meter bred. Et utviding vil banen vil derfor ikke være mulig siden banen da blir for liten, sier Myhrvold.

– Med hus tettliggende til stadion og verneverdige områder vil det bli vanskelig og så godt som umulig for Bergen Nord å gjøre noe for å få banen godkjent, dessverre. Det er vi som blir ansvarlige og vi kan ikke tillate en sikkerhetssone så marginal, supplerer han.

Han peker også på at garderobesituasjonen ikke er god nok.

– De må nok belage seg på å spille kampene sine et annet sted neste sesong.

Styreleder i klubben, Espen Esmark, er klar over situasjonen og aksepterer at hele neste sesong blir bortekamper.

– Veien ovenfor banen er verneverdig og et gravingsarbeid for å utvide er ikke mulig. Vi har innsett at vi må se på andre løsninger, noe vi går i gang med på nyåret.

– Det er veldig synd, sier han.

Dermed blir det trolig Åstveit, Stemmemyren eller Rolland som blir hjemmebanen til Bergen nord i sin første sesong på dette nivået siden 2012.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker