Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Morten Røssland og Sindre Tjelmeland har fått ny forsterkningStefan Aase signerte.

Flere klubber viste interesse – valgte Åsane

– Min bror snakket varmt om klubben og det nye prosjektet fristet meg, sier Stefan Aase, som vraket flere klubber til fordel for Åsane.

Midtbanemannen har vært en sentral brikke for Florø i Obosligaen. Han signerte i dag med Åsane og går dermed i fotsporene til tvillingbror Peter Aase, som var på et halvt års langt lån på Myrdal under Kjetil Knutsen.

– Peter snakket varmt om Åsane, selv om han ikke fikk det helt til da han var her. Det er et nytt trenerteam som ønsker å spille attraktiv og underholdende fotball som vil passe meg perfekt, fortsetter Aase, som kom til Florø fra Sogndal før 2014-sesongen.

– Flere interesserte

Aase flytter til Bergen for å fullføre studier. Det er hovedgrunnen til at han forlater Florø – men 23-åringen bekrefter at han hadde mange dialoger og forespørsler på bordet før han valgte Åsane.

– Det var flere klubber i Bergen som viste interesse og som nok ville gitt meg en bedre kontrakt, men jeg fikk et veldig positivt inntrykk av Åsane. Profilen, spillestilen og utviklingen jeg kan ha her. Dette nye prosjektet fristet meg, sier han.

Han vil ikke nevne konkrete klubber som viste interesse, men sikter muligens til ressurssterke klubber som Sotra og Fyllingsdalen. Han tror Åsane vil passe hans ambisjoner og mål om å utvikle seg videre.

– Klart jeg ønsker å spille på et høyest mulig nivå, og jeg har allerede spilt Obosliga, men jeg tror Åsane er en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre og at laget kan nå langt.

Han beskriver seg selv som en offensiv spiller som trives med ballen i beina og å utfordre én mot én.

– Jeg er også en spiller med vinnerinnstinkt og jeg har stor tro på dette nye Åsane-prosjektet.

Trond Bjørndal var svært fornøyd med Åsanes tredje signering. Fra før har de re-signert Stian Nygard og hentet unge Didrik Blomberg fra Gneist.

– En veldig bra spiller som kler måten vi ønsker å spille fotball på og som har erfaring fra høyere nivå. 

Aase spilte 27 kamper for Florø i Obosligaen i fjor i en sesong som endte, i likhet med Åsane, med nedrykk. Han scoret ett mål, i følge Florø sine hjemmesider. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker