Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIKK SJOKK: Byråd Roger Valhammer bekrefter at skoleskyss og taxiskyss blir innvilget. 

  • GIKK SKOLEVEIEN: Skolebyråden var overrasket over hvor usikker skoleveien til Haukås skole faktisk var. 

Skolebyråd Roger Valhammer:

Nå lover skolebyråden gratis skoleskyss

– Deler av skoleveien er rett og slett utrygg og farlig, sier Valhammer.

ÅT omtalte i desember saken om manglende skoleskyss for elevene ved Haukås skole – som har en av fylkets travleste veistrekninger med cirka 25.000 passerende biler i døgnet som skolevei. (Les sak relatert artikkel)

Skolebyråd Roger Valhammer ble utfordret på hvorfor elevene ved Kaland skole fikk automatisk gratis skoleskyss, mens Haukås-elevene selv måtte søke, hver enkelt elev. FAU-Haukås-medlem, Christian Rolland inviterte pressen og byråden med et tyvetalls barn på vei til skolen i dag morges.

Valhammer fikk se med egne øyne hvordan tilstanden for barna på vei til skolen faktisk er.

– Dette var verre enn jeg hadde trodd. Denne skoleveien er ikke trygg. Skoleveien til Haukås skole skiller seg definitivt ut i negativ forstand, sier han, før han bekrefter:

– Det vil bli gratis skoleskyss for alle elever som har E39 som skolevei, og taxiskyss til de som bor steder hvor bussen ikke kommer frem, sier han og henviser først og fremst til Jonsterhaugskiftet hvor byråden selv ble utfordret til å krysse veien like før fengselet og hente to av elevene som bor i Jonsterhaugskiftet.

Med 60-sone, bekmørkt og ingen gangfelt, måtte byråden selv stanse biler i begge retninger for å passere veien sammen med skoleelevene.

– Her er drosjeskyss eneste løsning, og det kommer. Dette er på ingen måte slik det skal være, å måtte stanse trafikk midt i en europavei med så mye trafikk for å krysse veien til skolen. Jeg skjønner bekymringene, sier Valhammer.

Les hele saken og se flere bilder i ÅTs papirutgave om en uke. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker