Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY ÅSANE-SPILLER: Dette kan bli Åsanes nye målmaskin. 

Scoret 26 mål på 23 kamper i fjor:

Udahl (21) scoret 26 mål i fjor – nå kan han bli Åsanes nye spiss

– Jeg trives foran mål, sier spisskometen Henrik Udahl (21).

21-åringen har trent med Åsane i drøye to uker, og et Åsane på spissjakt er en svært mulig destinasjon for Eidsberg-gutten som var målkongen i 3. divisjon i 2018.

Udahl banket inn 26 mål på 23 kamper for Fana forrige sesong og herjet i 3. divisjon.

– Tiden er moden for å ta steget videre. Åsane er en bra klubb som spiller en fotball som passer meg godt, og vi har hatt en veldig god dialog så langt, sier han.

Startet i Vålerenga

Udahl startet karrieren i Vålerenga, før ferden gikk videre til Follo i 2. divisjon – før han ble signerte av Patrik Hansson og Fana. Der har unggutten vist en vanvittig målteft.

– Jeg scorer stort sett innenfor 16-meteren og er en avslutter som trives foran mål. 2. divisjon vil være en fin arena for meg til å utvikle spillet mitt, fortsetter det tidligere Vålerenga-talentet.

Han har fortsatt kontrakt med klubben fra Nesttun, men Fana er åpne for å slippe spisskometen til et høyere nivå.

– Fana vil ikke stoppe meg, og er en klubb som ønsker at spillerne sine tar steg videre. Åsane vil være et perfekt stoppested, men vi får se hva den neste tiden bringer.

Åsane står fortsatt kun med August Sælnes som ren spiss i dagens stall. Klubben har ikke tatt en avgjørelse om de ønsker å signere verken Håkon Lorentzen eller Henrik Udahl, som begge har trent med klubben over en lengre periode. 

– Avgjørelse om en uke

Assistent Sindre Tjelmeland varsler en avgjørelse innen en ukes tid.

– Det er en dialog og det handler både om hva vi lander på og hva spilleren selv ønsker. Han er en ekstremt motivert type som ønsker å satse på fotballen, og er en veldig spennende spiss som har scoret mye mål i 3. divisjon, som vi vurderer sterkt, opplsyer Tjelmeland.

I kveldens treningskamp mot Sogndal fikk 21-åringen en knapp halvtime til å vise seg frem, uten å komme til de helt store sjansene. Sogndal vant komfortabelt 0-3 på Myrdal mot et Åsane som tidvis spilte fin fotball, men oransjetrøyene ble avslørt defensivt og slapp gjestene fra Fosshaugaene svært lett til defensivt.

Joachim Soltvedt, ex-Åsane, hamret gjestene i ledelsen, før Adams var iskald  fra krittmerket. Kvarteret før slutt avgjorde sogningene og vant til slutt klart på Myrdal. 

Vertene var best de siste 45 minuttene, men et effektivt Sogndal var nådeløse og viste samtidig at Røssland har nok å jobbe med inn mot seriestarten mot Senja om en drøy måned. 

Unge Beltran Mvuka fikk tillit fra start uten på venstrekanten, men viste bare glimtvis sine ferdigheter med ball, mens et litt blodfattig Åsane fikk det tøft mot fysisk sterke Sogndal. Gjestene tok ledelsen på sin første sjanse og doblet etter en klønete inntreden av rutinerte Martin Ueland, som ga gjestene et klokkeklart straffespark.

Etter hvilen produserte Åsane bra med sjanser, men var aldri effektive nok.

Om drøye 14 dager er Nest-Sotra motstander før seriestarten mot Senja 14. april på Myrdal. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Sogndal 0-3 (0-2)

Åsane: Eirik Østgaard – Viljar Birkeland (Jonas Vågen, 69 min), Ole Martin Kolskogen (Lars Hauge, 80 min), Eirik Wollen Steen (Simen Hopsdal, 46 min), Martin Ueland – Joakim Hammersland (Ole Didrik Blomberg, 46 min), Stian Nygard, Kristoffer Valsvik (Andreas Fantoft, 86 min), Beltran Mvuka (August Selnes, 61 min) – Magnus Nybakken Bruun-Hanssen (Henrik Udahl, 46 min), Håkon Lorentzen (Stefan Aase, 80 min)

Relaterte saker