Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KOMMER: Hans Olav Lahlum kommer til Åsane bibliotek for å snakke om verdensmestere i sjakk fra Wilhelm Steinitz i 1886 og til Magnus Carlsen. (Foto: Agnete Brun)

Krimkonge om sjakkgeniene

Krimforfatter, tv-personlighet, sjakkekspert, historiker, Guinnes-rekordholder i lengdeintervju og SV-politiker Hans Olav Lahlum tar turen til Bergen og Åsane bibliotek onsdag 20. mars.

45-åringen, som ble født i Mo i Rana, er kjent for sine mange krimbøker om Kolbjørn Kristiansen og hans hemmelige medhjelper Patricia. Han har også skrevet bøker om de amerikanske presidentene, britiske statsministere, om tidligere statsminister i Norge Oscar Torp og om Haakon Lie. Det er imidlertid hans aller siste bok Sjakkgeniene: Historien om verdensmestrene, han skal snakke om når han legger turen innom Åsane bibliotek på Åsane storsenter neste onsdag. Da får publikum høre om sjakkens verdensmestere fra Wilhelm Steinitz i 1886 til Magnus Carlsen.

– Morsom og engasjerende

Mona Fonnes er ansvarlig for arrangementet på biblioteket. Hun gleder seg veldig til å høre mannen, som en gang falt av stolen under et tv-intervju, snakke om sjakk. Lahlum er jo selv en svært eminent spiller, og skal ha vært med å opppdage vår egen verdensmester Magnus Carslen i barneårene.

– Enten man liker sjakk eller ikke, så er det en opplevelse å høre Lahlum fortelle. Han har en morsom og engasjerende stil. Dette er virkelig noe folk bør få med seg.

– Hvordan ble det til at dere fikk Hans Olav Lahlum til Åsane?

– Han har stått høyt oppe på ønskelisten vår lenge. Vi spurte, og han sa ja. Så nå bare ser vi fram til arrangementet, sier hun.

Tror på fullt hus

Foredraget til Lahlum finner sted inne i selve biblioteket og starte klokken 19.00.

– Vi håper selvsagt på fullt hus. Det er ikke hver dag en av landets mest profilerte forfattere og sjakkeksperter kommer til Åsane.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no