Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY BANE KLAR: Bergen Nord-treneren må lede laget sitt i nye omgivelser denne sesongen. 

Nektes å spille 3. divisjon i Salhus:

Bergen Nord skal spille hjemmekampene sine på Flaktveit

– Flaktveit stadion kan minne litt om Salhusbanen, sier Bergen Nord-treneren.

Etter to strake opprykk sikret Bergen Nord spill i 3. divisjon for første gang siden 2012.

Hvittrøyene fra Salhus har i tillegg gått 2017 og 2018-sesongen uten tap hjemme i Salhus og står dermed uten nederlag hjemme på to år. Den statistikken får ikke Bergen nord mulighet til å beholde når neste års 3. divisjon sparkes i gang. NFF har nemlig satt foten ned og godkjenner ikke Salhusbanen for spill i 3. divisjon.

Det skrev ÅT i februar.

Bergen Nord har fått foreslått Leikvang fra kommunen, men har selv ønsket Myrdal eller Stemmemyren. De banene har ikke vært mulige grunnet kapasitet, mens Garnes i Arna ikke ble godkjent av NFF.

Bane bekreftet

Nå bekrefter Håvard Hauge i Bergen Nord at Flaktveit stadion blir Salhus-lagets hjemmebane den kommende sesongen i 3. divisjon.

– Det er bestemt nå at dette blir vår hjemmebane i 2019-sesongen og at kunstgresset skal fikses i henhold til krav fra NFF, sier Hauge, som tidligere har presisert at Breimyra i utgangspunktet ikke var førstevalget.

– Kan minne om Salhusbanen

Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund, sier dette om at valget falt på Flaktveit:

– Den største sorgen er jo at vi ikke får mulighet til å opprettholde fortet vårt i Salhus, hvor vi har gått to år uten å tape. Men slik det er blitt, er Flaktveit et godt alternativ. Kunstgresset skal bli skiftet i løpet av sommeren, så da blir det en halv sesong med dårlig underlag.

– Jeg liker banen. Den er intim og kan på mange måter minne litt om Salhusbanen, men kvaliteten på gresset er nok ikke like bra. Vi har uansett visst om dette lenge og er glade for å bli i bydelen, og håper alle som har fulgt oss før, fortsetter med det.

Bergen Nord spiller treningskamp mandag, før alvoret starter med NM-kvalik i Norheimsund mot Øystese neste helg igjen. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker