Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HOVEDROLLE: Denne gjengen fra Åsane folkehøgskole skal få det travelt under NRKs stunt i kategorien sakte-tv, som denne gangen handler om «Klokken minutt for minutt» (Foto: NRK)

  • ØVER: Elevene har brukt flere dager på å øve på å sette sammen treplankene, som hver minutt i 24-timer skal vise riktig tid. (Foto: NRK)

  • BYGGE OM: 1440 ganger må Åsane-eleven bygge om klokken. (Foto: NRK)

Skal bygge om klokke 1440 ganger på 24 timer

Rundt 100 elever får litt av jobb når de har hovedrollen i NRKs neste stunt innen sakte-tv torsdag 21. mars.

Det siste i serien av sakte-tv-stunt fra NRK markerer også at det i år er ti år siden det første saktegående programmet, «Bergensbanen minutt for minutt», en høyst uventet suksess som samlet over 1,2 millioner nordmenn foran skjermen. 
 

Denne gangen er det tid, som står i fokus, og hovedelementet i sendingen til rikskringkastingen er de fire klokke-sifrene bygget i tre. Sifrene skal bygges om kontinuerlig, slik at alltid viser rett tid. Denne jobben har de rundt 100 elevene fra Åsane Folkehøgskole tatt på seg.

– Spenningen ligger i om de blir ferdige med neste tall før det er gått 60 sekunder. Alle mest spennende blir det når tre og fire tall skal skiftes ut samtidig, sier programskaper i NRK Hordaland Thomas Hellum.

Klokken minutt for minutt

Stuntet finner sted på en kai i Bergen, og heter «Klokken minutt for minutt»
Det skjer fra midnatt til midnatt. Det blir 1440 minutter eller 86400 sekunder.

– Klarer vi få folk til å se på klokken i et par timer, så har vi rundet sakte-tv, ler Hellum i NRK Hordaland.

Sendingen varer i 24 timer og sendes uavbrutt torsdag 21. mars fra kl. 00.00 til 24.00 fra Tollbodallmenningen i Bergen, med utsikt mot Bryggen og Vågen.

I tillegg til riktig klokkeslett vil sendingen også gi seerne fem hundre historiske fakta, fortalt på det tidspunktet det skjedde, samt en mengde musikk og lyrikk med tid som tema.
 

Historiske bilder

Gjennom døgnet kommer det en rekke gjester, som skal fortelle om sitt forhold til tid, klokken eller et spesielt klokkeslett. Blant andre kommer Maria («Piateed») Stavang, Linda Eide, Stig van Eijk og bergensordfører Marte Mjøs Persen, opplyser Hellum.

Samtidig vil det også gå en parallellsending på NRK.no som viser livet bak kamera, og hvor man også følger byggeprosessen og folkehøyskoleelevene tett.
Reportere er Roy Hilmar Svendsen og Marte Rommetveit, opplyser NRK i en pressemelding.
 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker