Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORTSATT HÅP: Vikings volleyballherrer tapte 0-3 mot de greske proffene i Europaligaen, men har fortsatt et håp foran returoppgjøret onsdag 20. desember. (Foto: Karoline Forselius)

Tapte mot greske overmenn

I Haukelandshallen tapte Viking den første kampen av 16-delsfinalen mot greske Foinikas Syros. – Vi kommer sterkere tilbake i returoppgjøret, lover Kåre Morken.

Det var lite krutt i bergenserne, som har hatt et uhyggelig tett kampprogram den siste tiden. Det gav ingen fordel da laget møtte tenkte grekere, som har volleyball som sitt yrke. Etter et pinlig 1. sett hvor grekerne overkjørte Viking fullstendig, hevet laget seg betraktelig i det andre settet. Selv om det var jevnere, stakk likevel gjestene av med også det settet.

– Vi har ikke hatt tid til å studere motstanderne så mye før kampen, og måtte bruke det første settet til å finne ut hvordan de spiller. Da vi fant ut av det, gikk det greiere, forklarer Morken.


Skryter av motstanderne

Foinikas Syros spiller til vanlig i den greske proffserien A1 hvor de for tiden er topp fem. Gjestenes trener, Sasa Stefanovic, var imponert over amatørlagets mottak og nivå.

– Vi var ikke redd for hverken navnet på motstanderne eller nivået på forhånd. Vi så kampene mot Førde på Youtube, og var godt forberedt på det spillmessige. Regnet derimot, det var vi ikke forberedt på. Dere må skru av vannet, humrer Stefanovic.

Han har kun vært trener for laget i en knapp uke, men synes debutkampen i Norge gikk etter planen, og gleder seg til returoppgjør på hjemmebane.

– Treneren til Viking må være flink, for nivået på mottaket til Viking var overraskende bra. De utfordret også vårt lag på mange momenter, og jeg kan ikke annet enn å si meg imponert over dem, roser han.

Hvem som går videre til 1/8-delsfinalen avgjøres i returoppgjøret i Hellas 20. desember.

Av

Karoline Forselius

Fakta

Viking – Foinikas Syros 0-3

Haukelandshallen onsdag 6. desember