Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HENTER NY SPILLER: Alekander Solli har signert for Åsane. (Foto: Åsane fotball)

Bekreftet:

Wollen Steen-erstatteren endelig klar

– Han har en høyrefot jeg knapt har sett maken til, sier Mons Ivar Mjelde.

Aleksander Solli (27) er klar for Åsane.

Løv-Ham-talentet ble hentet til Vålerenga i 2011. Etter noen sesonger i hovedstaden, i Hønefoss og et mislykket opphold i Stavanger for Viking, er 27-åringen fra Bergen klar for Åsane. Han kommer fra Asker. 

Solli skal ha skrevet under for Mons Ivar Mjelde og Åsane i ettermiddag. Sportsjef i Åsane, Trond Bjørndal, bekreftet til Åsane Tidende at en ny spiller ville signere innen klokken 14. Det er BA som omtaler saken først. 

Nå bekrefter klubben til Åsane Tidende at det er Aleksander Solli som har signert. 

Dermed blir bergenseren, som Åsane Tidende omtalte forrige uke, erstatteren til Eirik Wollen Steen, som signerte for Bodø/Glimt. http://aasanetidende.no/nyheter/2018/01/05/aasane-naermer-seg-flere-signeringer/

– Det er klart at med Eirik (Wollen Steen) ut, var det naturlig å se etter en ny stopper. Han er ikke nødvendigvis en direkte erstatter til han, med litt andre kvaliteter, men han er en erfaren, robust spiller som er en god igangsetter, sier Trond Bjørndal.

– Han er kun 27 år, og vi håper å kunne restarte karrieren hans her i Åsane. Vi har sett at både Jacob Glesnes (Strømsgodset) og Fredrik Pallesen Knudsen (FK Haugesund) har utviklet seg enormt i Åsane. Det blir spennende å følge Alekander, fortsetter han.

Dermed står Åsane med Aleksander Solli, Fredrik Heggland, Magnus Bruun-Hanssen og unge Ole Martin Kolskogen som alternativer på stopperplass. Sindre Austevoll takket tidligere nei til nytt kontraktstilbud fra Åsane, og blir etter alt å dømme ikke med videre. 

Mons Ivar Mjelde har blitt svært imponert over sin nye signering.

– Vi har hatt han på treninger før jul, og jeg har hele tiden vært klar på at dette er en spiller jeg ønsket. Han er en fin type som kjenner flere av spillerne fra før og vil passe godt inn i gruppen. Nå skal vi gi han tid til å trene seg opp på et høyt nivå.

– Han har i tillegg en imponerende høyrefot som jeg knapt har sett maken til. Solli blir en veldig viktig signering for oss med sin erfaring og lederkvaliteter. 

Ny spiller signerer snart

Klubben bekrefter også at en ny spiller nærmer seg Åsane. Nest-Sota-spiller Akinbola Akinyemi var ønsket og lenge tydet det på at spissen skulle signere for oransjetrøyene, men avtalen strandet. Nå er imidlertid en ny spiller svært nære en overgang etter det Åsane Tidende erfarer. Det kan du lese mer om her:

http://aasanetidende.no/nyheter/2018/01/16/jakter-tromsdalen-juvel/ 

Åsane Tidende kommer tilbake med flere reaksjoner. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no