Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYTT TEAM: Andreas Bakkerud skal kjøre Audi i årets VM, og har nå blitt en del av svenske Mattias Ekström sitt team EKS Audi Sport. (Foto: Mads Neset)

Bakkerud klar for nytt team

I dag, onsdag, ble det klart at Morvik-mannen Andreas Bakkerud har signert en avtale med Mattias Ekström sitt team EKS Audi Sport. – Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av dette teamet, sier Bakkerud via en pressemelding.

Nå er det altså klart at rallycrossfører Andreas Bakkerud fra Morvik har sikret seg en avtale, som strekker seg over flere år, med teamet til svenske Mattias Ekström. Teamet skal delta i årets rallycross-VM med to nybygde biler.

– Med full støtte fra Audi er vi klare for å gi alt. Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS-teamet. Det er en solid avtale som har stor betydning for meg på flere områder enn bare rallycrossbanen. Nå kan jeg fortsette arbeidet med å bli verdens beste rallycrossfører, sier 26-åringen.

Flytter til München

Nå fortsetter han karrieren som proff heltidsutøver. Bakkerud har imidlertid vært heltidsutøver i fire år allerede, men den nye avtalen innebærer store endringer i privatlivet til Morvik-mannen.

– Jeg vil i løpet av vinteren flytte fra mitt kjære Bergen til München for å bli rallycross-sjåfør på fulltid. Selv om jeg har kunnet fokusere på rallycross de siste to årene også, blir dette et stort steg videre i min karriere. Mitt mål er å bli verdensmester i rallycross, sier Bakkerud i pressemeldingen.

Allerede før siste VM-runde i fjorårets sesong ble det klart at Ford avsluttet sitt rallycrossprogram. Dermed sto Bakkerud uten kontrakt for 2018. Nå er altså ny kontrakt med Audi på plass, og 26-åringen synes det er en stor ære å få kjøre for svenske Ekström sitt team.

– Vi har hatt et godt forhold i mange år, og jeg har fulgt utviklingen av EKS-teamet nøye. Sammen med teamet ønsker jeg nå å ta neste steg i min karriere og kjempe om tittelen, sier Bakkerud.

 

Første runde i årets rallycross-VM finner sted i Barcelona helgen 14. til 15. april.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no