Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GOD: Antwi håper å score mye for sin nye klubb og var tidvis god i tapet mot Brann lørdag ettermiddag. 

Spilte finale i 2015 for Jerv:

Antwi drømmer om å skyte Åsane til opprykksfinale

– Jeg vil spille ny finalekamp med Åsane. Det er ikke umulig, sier leiesoldaten Dennis Antwi.

Den Ghana-fødte spissen var nøkkelspiller for Arne Sandstøs Jerv da sørlendingene senasjonelt spilte seg til play off-finale mot Start i 2015. Antwi scoret – men Jerv røk sammenlagt og opprykksdrømmen ble aldri en realitet.

Antwi scoret i oppgjøret på Sør Arena, og ble senere hentet av nettopp Start, før han endte opp på lån i Åsane foran årets sesong. Tross 0-2 mot et sterkt Brann-lag i Vestlandshallen i dag, tror Åsane-spissen på mye jubel for sin nye klubb denne sesongen.

– Det var en tøff test mot et topplag i eliteserien, og vi lærer mye av slike kamper. Det er mange sultne, unge og veldig gode fotballspillere i denne klubben. Åsane spiller en offensiv fotball som passer meg bra, og jeg håper å score mange mål her, sier Antwi til Åsane Tidende.

Spissen var et av få lyspunkter for et litt tafatt Åsane som aldri var i nærheten av å ryste Brann i treningsmatchen. Han viste både bra tempo og gode ferdigheter med ball, og burde også vært på scoringslisten i oppgjøret.

– Vil score mye

– Jeg håper jeg vil score mye mål og at jeg får mye spilletid denne sesongen. Vi må fighte for hverandre og skape gode resultater, det er det viktigste. Da vil målene også komme, sier han og fortsetter:

– Jeg har tro på denne spillergruppen og vil spille ny play off-finale, slik jeg gjorde med Jerv for to sesonger siden. Nå vil jeg tilbake dit med Åsane. Det er ikke umulig, smiler han.

Han startet på topp med Geir André Herrem og Erik Huseklepp like bak. Det fungerte tidsvis.

– Jeg tror jeg kan få til et bra samarbeid med Herrem. Han er en spiller som utfyller meg bra, og vi har mange gode offensive spillere, sier han.

Både Herrem og Antwi?

Mons Ivar Mjelde er ikke fremmed for å bruke begge spissene sin når alvoret starter.

– Antwi gjorde det bra i dag og var en trussel for Brann-forsvaret. Det kan helt klart være plass til både Herrem og Antwi i startelleveren, men det er fortsatt en stund til seriestarten, sier Mjelde.

Han var imidlertid svært skuffet over Åsanes 1. omgang mot Brann-stjernene.

– Skuffende før pause. Vi presset for mye én og én, og ga ikke Brann nok juling i nærspillet og i femti-femti-dueller Jeg synes vi hevet oss etter hvilen, skapte litt og så bedre ut. Det var mange unge utpå i dag, og dette er en god erfaring for dem, så får vi fortsette å jobbe videre med relasjoner.

Mjelde gikk, som han har gjort i de fleste kampene så langt denne vinteren, ut i en formasjon med to tre stoppere og to vingbacker. Hestetun fikk tillit sentralt sammen med unge Fantoft som ble hentet fra Branns rekruttlag etter fjorårets sesong. Med Huseklepp, Herrem og Antwi til å lede frontlinjen.

Åsane hadde dog svært lite ball, og ble liggende dypt mot et Brann som kontrollerte og dominerte det meste av kampen. Gjestene skapte egentlig nok til å vinne klarere enn 2-0, men også Åsane ved Huseklepp og Antwi burde scoret.

Selnes imponerte igjen

Unge August Selnes har fått mye tillit av Mjelde i vinter og var igjen god da han erstattet Herrem etter timen.

– Det ble en vanskelig kamp mot et godt lag. Det er fint å få så mye spilletid som jeg har fått så langt, så får jeg håpe jeg blir aktuell for troppen når serien starter, men det må du spørre Mjelde om, smiler 18-åringen.

Han kom fra 4. disvisjon og Djerv i 2015.

– Ja, og nå spiller jeg plutselig for Åsane mot Brann. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, sier han.

Nå venter FK Haugesund borte om en uke for Åsane. 

Les mer om kamper her:

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Brann 0-2 (0-1)

Mål: 

0-1: Rólantsson 15,

0-2: Lie Skålevik 52,

Åsanebørsen:

Borger Thomas: Klarte seg greit. Sjanseløs på scoringene. Blir spennende å se om han kan danke ut Eirik Østgård som Åsanes nummer én når alvoret starter. 5

Ole Martin Kolskogen: Stortalentet som har imponert stort i vinter, fikk en vrien førsteomgang mot energiske Brann. 5

Aleksander Solli: Åsanes nye forsvarssjef trenger nok en god del kamptrening før han er på sitt beste nivå. Ingen stor kamp av den tidligere Vålerenga-stopperen. Fungerte greit i trebackslinje med Ueland og Kolskogen. 4

Martin Ueland: Vanskelig kamp for backen i en noe uvant rolle. Han så litt ukomfortable ut, men kom totalt sett greit fra det mot et spillesugent Brann. 5

Sondre Bjørshol: Fikk tøff motstand mot en god Rólantsson, men klarte seg forholdsvis greit. En kamp på det jevne. 5

Nicolai Harris: Løp og slet mye. Kom til noen gode innleggsmuligheter uten å lykkes. 4

Jonas Hestetun: Ble mye løpende imellom mot et ballbesittende Brann. Markerte seg aldri. 4

Andreas Fantoft: Unggutten fikk først og fremst god erfaring sentralt mot et av landets beste lag. Lite involvert med ballen i beina, men løp og jobbet. Blir spennende å følge. 4

Erik Huseklepp: Brente en kjempesjanse etter pause. Noen fine involveringer og touch, men ble som resten av Åsanes offensive spillere, lite synlig uten ball. Da får du aldri se det beste av Erik Huseklepp. 5

Geir André Herrem: Usynlig i store deler av den timen han spilte. Vanskelig kamp, og fungerte bare delvis med Huseklepp og Antwi. Toppscoreren er nok i bedre form om en måned. 4

Dennis Antwi: Åsanes farligste spiller i denne kampen. God teknikk, bra fart og bevegelig. Kom seg til flere sjanser. Burde scoret. 6

August Selnes: Kom inn for Herrem og viste seg frem. Energisk og gode ferdigheter med ball. Blir svært spennende å følge videre. 6

Viljar Birkeland: Klarte seg fin den omgangen han spilte. 5

Magnus Bruun-Hanssen: Erstattet Kolskogen og leverte en solid omgang i midtforsvaret. 5

Stian Nygard: Ikke vurdert.

Senai Hagos: Ikke vurdert.

 

 

 

Relaterte saker