Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STENGT: Eikås motorsenter er stengt etter at grunneiere og kommune ikke har forhandlet fram ny leiekontrakt.

Andreas Bakkeruds hjemmebane stengt

Allerede kommende lørdag skal det avholdes et bilcross-stevne. Nå er Eikås motorsenter stengt.

– Grunneier og kommune har ikke fått på plass en avtale. Nå kan vi bare vente og håpe at de løser seg. Det er fortsatt muligheter. Om dette skulle vise seg å bli vanskelig, vil det være enormt trist for hele Bergen, sier løpsleder for Bergen Amcar-klubb, Sverre Lygre. Klubben skal selv ha stemne på banen i mai.

Står på spill

Bergen kommune og grunneier har altså ikke klart å komme fram til en ny leieavtale innen fristen, som var 1. april.

– De folkevalgte kan ikke bare reise på påskeferie når fremtiden til så mange unge mennesker står på spill, sier daglig leder i Speedball AS, Knut Steen Rakner som har en sønn som kjører go-kart.

– Denne datoen har Bergen Kommune vært kjent med i 20 år, men tilsynelatende kom det overraskende på de, sier en oppgitt Knut Steen Rakner til speedballclub.no

På Østlandet har de fleste motorsportutøverne opp til tre baner tilgjengelig innenfor to timers kjøretur. Eikås Motorsportsenter er Hordalands eneste godkjente motorsportbane og gir dermed allerede et begrenset tilbud til bergenske utøvere.

Politisk nøtt

– Jeg har arrangert andre typer motorsporteventer i denne byen i over ti år og Bergen Kommune er vår desidert dårligste samarbeidspartner. Jeg mistenker at motorsport er en politisk nøtt som ingen i den grå blokken har baller nok til å gripe tak i, fortsetter Raknet til speedballclub.

Han har bl.a. arrangert Bergen Poker Run og Bergen Cannonball Run siden 2007.

– Det er ikke uten grunn at disse løpene går til andre kommuner, for å si det forsiktig. Våre kommunale venner i Austevoll, Askøy og Tysnes stiller nemlig med åpne armer og velvilje rundt våre arrangementer. Hvorfor blir vi ikke mottatt på samme måte her hjemme? avslutter han.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no