Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SEIER: Tertnes slo ut Trott. Nå kan det bli folkefest på Åstveit i første obligatoriske runde av årets NM. (Foto: Karoline Forselius)

Trott - Tertnes 1-3

Tertnes klare for NM

– Helst ikke Åsane, sier Jan Eivind Brudvik.

Tertnes-treneren fikk ønske sitt oppfylt. Dagens trekning av den første offisielle NM-runden ga Tertnes en motstander de kan slå – og dermed gå videre til 2. runde i cupen for første gang. FK Fyllingsdalen blir motstander på Åstveit. 

Tertnes revansjerte fjorårets cup-exit mot samme lag og slo Trott 3-1 på Stord i kveld. Dermed avanserte laget fra Åstveit videre til 1. runde av årets NM. Debutant Andreas Bø Snekkevik, som ble hentet fra Nordhordland i vinter etter å ha banket inn mål i 4. divisjon, utlignet etter at vertene tok føringen.

Så skulle det rakne for stordingene etter utvisning for slag. Desmond Chappy ga gjestene fra Åstveit ledelsen før Eirik Hornnes økte og sendte Tertnes til 1. runde.

– En god start på sesongen og fint å komme seg videre. Det betyr mye for klubben, ikke minst økonomisk, sier Tertnes-trener Jan Eivind Brudvik.

Han ønsker imidlertid ikke å møte Mons Ivar Mjelde og Åsane i 1. runde.

– Om vi ikke trekker Brann, ønsker vi å møte et lag vi har en mulighet mot, helst ikke Åsane. Vi får bare se, det er uansett en bonuskamp, sier han.

Om det blir Brann, Åsane eller eller muligens Nest-Sotra hjemme i neste runde gjenstår å se. Trekningen er ikke foretatt ennå.

Åstveit-laget nådde også første NM-runde i 2016. Da ble det 0-5-nederlag for Åsane på Åstveit.

1. ​runde spilles onsdag 18. april. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no