Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORHANDLER: Grunneierne og Bergen kommune forhandler fortsatt om motorsenterets framtid på Eikås. Idrettsdirektør Rune Titlestad forsikrer at ingen blir kastet ut av tomten i mellomtiden. (Foto: Karoline Forselius)

Uavklart om motorsenteret

Grunneierne og Bergen kommune forhandler fortsatt om tomten som Eikås motorsenter bruker ved Steinestøveien en dag før fristen går ut. Idrettsdirektør Rune Titlestad kommer imidlertid med beroligende ord.

– Det pågår løpende dialog mellom Bergen kommune og grunneierne både hva gjelder kortsiktige og langsiktige løsninger for anlegget enten gjennom erverv eller leie av arealet. Uansett er man avhengig av polititisk godkjenning av avtaler. Inntil det foreligger, vil dagens bruk kunne holde fram, skriver han i en sms til Åsane Tidende.

Stengt, så åpnet

Første april gikk leieavtalen mellom kommune og grunneierne ut etter 20 år, uten at man hadde signert ny kontrakt eller kjøpt tomten. I tre timer måtte Andreas Bakkerud sin hjemmebane holde stengt inntil idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen forhandlet fram en midlertidig kontrakt på to måneder.

– Avtalen varer ut mai og vi regner med å få til en permanent avklaring i løpet av to måneder, sa han til Åsane Tidende.

Det er i morgen, og en avtale er ennå ikke signert eller avklart.

– Vi er ikke bekymret og har tror på at det kommer en løsning, sier leder for NMK Bergen Sissel Olsen.

Håper på snarlig utfall

Advokat Bjørn Frode Skaar er partner og leder av Wikborg Reins bergenskontor, og representerer de fleste av grunneierne. Han bekrefter at grunneierne fortsatt er i forhandlinger med kommunen.

– Vi ønsker en raskest mulig avslutning på forhandlingene og håper å komme til enighet før sommeren, sier han.

Skaar forteller at grunneierne er innstilt på løsning.

– Har dere satt en frist?

– Nei, men som sagt, så håper vi ikke det tar for langt tid. Uansett vil motorsenteret få drive så lenge vi forhandler.

– Blir det salg eller videre utleie?

– Det kan jeg ikke si noe om nå.

Både Bergen kommune og grunneierne skal ha hentet inn takst på tomten, noe som indikerer at et salg er ønskelig, og kanskje også det beste for kommunen som har motorsportsenteret inne i idrettsplanen for 2017 til 2027.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker