Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NORGESMESTER: Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe fra Skinstø er kåret til Norges beste «Hearthstone»-spiller under Telenorligaen. (Foto: Sindre Stien/Nordavind)

Digital norgesmester

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe (25) fra Skinstø ble i forrige uke kåret til Norgesmester i dataspillet «Hearthstone».

Jahn-Erik Gangstøe, som går under navnet Zorkthar på nett, ble i forrige uke Norgesmester i dataspillet «Hearthstone» under Telenorligaen. Gangstøe, som har vært i finalen to ganger tidligere, er storfornøyd med bragden.

− Det er veldig gøy å ta tittelen som Norges beste Hearthstone-spiller, forteller Gangstøe når Åsane Tidende møter ham noen dager etter seieren.

Kaptein for Nordavind

Skinstø-mannen, som også er kaptein for Hearthstone-laget til klubben Nordavind, har tatt andreplassen to av tre ganger tidligere, men i år kom han altså ut på topp. Det var med seier over Christian «Devou» Solvang at Gangstøe ble kronet til mester og stakk av med premiesummen på 6000 kr. De to spillerne hadde møttes en gang tidligere i finalen i 2016, men da var det Solvang som stakk av med seieren. Gangstøe synes det var på tide med revansj.

− Det var utrolig godt å få tatt den revansjen. Vi har et veldig rivaliserende forhold som over tid har blitt ett slags vennskap. Jeg har alltid visst at jeg er en sterkere spiller enn «Devou» men det var godt å få bevist det for alle, sier Gangstøe med et lurt smil.

Lever av å spille

Når det kommer til premiepengene er Gangstøe klar

− De går nok til sparing, så jeg får flyttet til Oslo.

Gangstøe er for tiden fast ansatt i Nordavind og lever av å spille «Hearthstone» i ulike turneringer og enkelt-kamper. E-sport-klubben, som har et samarbeid med Vålerenga Fotball, er med å konkurrere i toppsjiktet både innenlands og internasjonalt. 

Av

Per Morten Mjølkeråen

red@aasanetidende.no