Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBLET FOR SEIER: Vinner i dameklassen, Lydie Hellgren, jublet og takket både arrangør og konkurrenter for seieren.

  • På PALLEN: Sunnmøringen Knut Håland (19) tok sin tredje cupseier under Flaktveit Open, foran Andre Johnsen og norgesmester Peter Lunde på 3. plass.

  • HARD KONKURRANSE: Regjerende Norgesmester Peter Lunde fra Skien kan forvente seg hard konkurranse fra Knut Håland når NM går av stabelen i august i Oslo. Lunde tok tredjeplassen under Flaktveit Open.

  • MOTIVERT: Sunnmøringen Knut Håland tok nylig steget opp fra juniorklassen, og vant både norgescupen i Molde og i Gøteborg tidligere i år. – Jeg er spent på hvordan jeg gjør det i de to siste cupene, men er veldig motivert til å fortsette å spille på høyt nivå fremover, forteller han.

  • MORSOMT: Venninnene Malin Markussen (11) og Ida Skjerve Stigen (12) spiller av og til frisbeegolf på hytten, eller på banen på Flaktveit når de har anledning. Under helgens turnering fikk de øve seg på å putte fra kort distanse. – Frisbeegolf er veldig morsomt, og det er ikke så vanskelig som det ser ut, forsikrer jentene.

     

Se bildene fra frisbeefesten

Lydie Hellgren gikk til topps i dameklassen under Flaktveit Open. Vinner blant herrene var Knut Valen Håland (19). Norgesmester Peter Lunde måtte ta til takke med 3.plass i den tredje runden av Norgescupen i frisbeegolf.

Første helgen i juni inntok landets beste frisbeegolfere den nye banen på Flaktveit for å avgjøre hvem som kastet sendebrettet best gjennom de 18 ”hullene”, eller kurvene som det faktisk er i frisbeegolf. Det var sunnmøringen Knut Håland, som tok siste stikk i sin tredje norgescup i år.

– Jeg kommer gjerne tilbake for å spille her. Denne banen er både teknisk krevende, har mye skog og hindringer, men er samtidig morsom å spille og det er kort mellom hullene. Jeg ble fortalt at banen er laget på dugnad, og det gjør den enda mer imponerende, for den holder god standard og høyt nivå, roser gutten fra Ålesund som spilte sin første turnering på banen i Fyllingsdalen for fire år tilbake.
 

Roser drivånden på Flaktveit

Primus motor for frisbeefesten, styreleder og initiativtaker til Flaktveit frisbeegolf Øystein Mongstad, skinte om kapp med solen gjennom turneringen, og var godt fornøyd med den første, og største, turneringen som er avholdt på Flaktveit.

– Vi har fått mye skryt for både bane og arrangement fra spillere og frisbeeforbundet. Arrangementet gikk etter planen, og like mye skryt fortjener de frivillige som bidro gjennom hele turneringen. Spesielt ungdommene i kiosken skal ha ros for innsatsen, skryter han.

– Det er en fantastisk drivkraft i lokalmiljøet her på Flaktveit, og jeg så mange nye ansikter blant publikum gjennom helgen. Jeg tipper det har vært rundt 100 publikummere innom her i helgen, forteller styrelederen med et smil.
 

– Gir mestringsfølelse

Best av de lokale spillerne var Marius Nybakken (17) fra Flaktveit som kapret 3. plass i juniorklassen. Han begynte for et års tid siden da hans far tok ham med på banen på Flaktveit. 17-åringen ble umiddelbart hektet på spillet, men presiserer at det er fotball han i hovedsak satser på.

– Frisbeegolf er utfordrende, men gir en veldig god mestringsfølelse og er en sosial sport. Jeg tar av og til med kameratene mine på en runde, og de synes det er like artig som meg, forklarer han.

Selv om Flaktveit-gutten ikke var helt fornøyd med poengene sine, var han godt fornøyd med plasseringen i klassen.

– De to andre på 1.- og 2. plass har spilt mye lengre enn meg, og er gode spillere generelt, forklarer han.
 

Rask utvikling

Den amerikanske sporten er under rask utvikling i Norge, og det er nå over 150 baner her til lands. Styreleder Mongstad forteller at sporten er populær på alle aldersnivå, og klubben på Flaktveit ønsker å fokusere på rekruttering til idretten.

– Vi ønsker alle velkommen og vil gjerne ha flere ungdommer med fremover. Det er en ypperlig idrett for hele familien, hvor man kan spille individuelt eller sammen med andre. Utstyret er ikke dyrt, og det er gratis å spille på banene, forteller han.

Av

Karoline Forselius