Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BOR I USA: Norna-Salhus-utøver Helene Ingvaldsen har bodd i USA i to år, og er foreløpig Norges beste sleggekaster etter sin 7. plass i NCAA. (Foto: Michael Scott)

Nest best i Norge – nå utfordrer hun verdenseliten

Hun er nest best i landet og flyttet til USA for å bli enda bedre. Nå er sleggekaster Helene Ingvaldsen Norna-Salhus sin nye super-stjerne.

Talentet fra Norna-Salhus har knust sine egne rekorder de siste årene. For to år siden flyttet hun til Kansas i USA for å hevde seg internasjonalt – og smadret hun sin egen pers og ble nummer syv i den anerkjente NCAA-konkurranse  på det amerikanske kontinentet sist uke.

– Ja jeg ble nummer syv, som er helt fantastisk. Jeg var ranket som nummer 16 før jeg kom der, så det kom til å bli en veldig tøff konkurranse. Målet mitt var å komme til finalen og bli en «all-American», som betyr at jeg måtte bli blant de åtte beste. Jeg visste at jeg måtte ha en veldig god dag for at dette skulle skje, så jeg var veldig glad når det faktisk skjedde, sier sleggekasteren til Åsane Tidende.

Kastet på 64.77 meter var også best i Norge så langt i år frem til Beatrice Llano kastet 66.80 meter forrige helg. 

– Slår du rekorden din allerede denne sesongen? 

– Jeg håper virkelig det, jeg kaster så langt på trening at det er bare et spørsmål om tid før jeg slår den igjen.

Vil ta nye steg i USA

Hun mener det var avgjørende for egen utvikling å flytte til USA for å kunne satse videre og kjempe med de beste.

– Jeg har vært to år i Kansas nå og det er grunnet trener Greg Watson som har gjort at jeg har utviklet meg sånn de to siste årene. Det var vanskelig å endre hvordan jeg kastet før, for jeg har kastet slik i ti år før jeg kom til USA. Jeg jobber fortsatt med den nye teknikken, som de sier, gammel vane er vond og vende. Men jeg håper neste år vil jeg klare den mye bedre.

– Norna-Salhus er klubben min, de hjelper meg og støtter meg og jeg vil for alltid være en Norna-Salhus-utøver. Dessverre har ikke Norge de samme ressursene som jeg har i USA for å bli god i slegge. Det er derfor jeg bor i USA nå, og det gir fremgang som jeg vet klubben min hjemme er glade for.

Nå er hun inne i en tøff treningsperiode, men lover enda lengre kast i tiden fremover.

– Jeg er i en overgangsperiode akkurat nå, siden jeg prøver å lære en ny teknikk. Når den sitter vil jeg kaste over 70 meter. Men jeg kan tenke meg at det vil ta noen flere år. Mitt neste store mål er vel å få en enda bedre plassering i neste NCAA. Jeg har også NM og U23 Nordisk-Baltisk mesterskap i år som jeg har lyst å kaste langt i.

– Lange kast i vente

– Du har jo levert gode resultater både nasjonalt og internasjonalt. Hva må til for å kunne hevde seg helt i toppen internasjonalt?

– For å heve meg til internasjonalt nivå må jeg bare fortsette med den jobben jeg gjør hver dag, å få til teknikken jeg jobber med. Når jeg knekker den koden er det lange kast i vente, lover hun.

Ingvaldsen har vært i norna-Salhus siden hun var 13 år, en klubb hun setter høyt.

– Jeg har vært i Norna-Salhus siden jeg var 13 år. Norna-Salhus er en klubb for alle, for de som vil bli god og for de som vil ha det gøy. Jeg møtte min bestevenninne Mona Jaidi i klubben, som også er kaster. Norna-Salhus består av mange fine mennesker og et godt miljø, og jeg er veldig takknemlig for at de støtter meg og legger opp til at jeg kan bli så god som jeg kan bli.

 

 

.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker