Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SCORET: August Selnes scoret i sin første kamp for start for Åsane i 2-0-triumfen over Arne Sandstøs Jerv. 

  • SEIER: Åsane junne juble for tre poeng.

Åsane - Jerv 2-0

19-åringen scoret sitt første Åsane-mål

– Jeg har ventet lenge på denne sjansen, sier stjerneskuddet.

August Selnes fikk sin første kamp fra start siden han ble hentet til Åsane-akademiet for drøye to år siden, og herjet med Jerv-forsvaret i 2-0-triumfen. 

En skadet Dennis Antwi åpnet muligheten for unggutten i den svært viktige bunnkampen hjemme mot Jerv.

Tidligere Jerv-spiller Michael Ogungbaro ga vertene ledelsen etter en knapp halvtime før Selnes doblet etter et strålende Åsane-angrep. Ogungbaro, som ble hentet av Start fra Jerv i 2016, trillet inn ledelsen etter en kjempebrøler av Jervs bergenske sisteskanse Øystein Øvretveit, som har en fortid i Brann og Nest-Sotra.

Åsane rullet glimrende opp langs høyrekanten noen minutter senere, før Selnes plukket opp en retur etter avslutningen fra Joakim Hammersland. Unggutten som kom fra Djerv i 2016 banket iskaldt inn 2-0 fra syv meter.

– Har ventet på sjansen

– Veldig gøy å score mitt første mål. Dette har jeg ventet lenge på, både scoringen og startplass. Veldig deilig, sier Selnes til Åsane Tidende.

Om scoringen sier han dette:

– Jeg fikk ballen helt perfekt etter en retur og hadde bare én tanke i hodet. Jeg husker nesten ikke målet selv og har ikke fått sett reprisen ennå. Nå håper jeg selvfølgelig på flere muligheter, fortsetter den tdiligere Djerv-gutten.

Han burde også hatt en scoring til, eller i alle fall en assist da han kom alene med Jerv-målvakten og slo til en offsideplassert Håkon Lorentzen i stedet for å avslutte selv.

– Jeg ble overrasket over å få ballen og mistet litt oversikten. Jeg burde nok prøvd på egenhånd, men det viktigste var at vi vant, skapte mye sjanser og holdt nullen, sier han.

Åsane skapte nok til å vinne mer mot et tafatt og syltynt Jerv-lag og en sprudlende og energisk August Selnes filleristet tidvis et tungt og vaklende Jerv-forsvar. Han burde også scoret flere, men også Håkon Lorentzen brente noen feite sjanser for hjemmelaget.

Også gjestene skapte en del muligheter i et sjanserikt oppgjør i ruskeværet på Myrdal, men en god Borger Thomas i Åsane-målet og udyktige Jerv sikret 2-0-triumf for vertene.

Dermed fikk oransjetrøyene og Mons Ivar Mjelde en etterlengtet seier etter den pinlige forestillingen på Hamar sist da Åsane røk 1-2. Åsane klatret forbi Jerv opp på en 11. plass, men er fortsatt kun fire poeng fra nedrykkskvalik etter at Strømmen slo Ham-Kam tidligere i dag.

Åsane møter tøffe Ullensaker/Kisa på Jessheim neste uke. Muligens er både Dennis Antwi og Erik Huseklepp klare til det oppgjøret. Sistnevnte sliter med en skade, men nærmer seg et comeback for Åsane. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Jerv 2-0 (2-0)

Mål:

1-0: Ogungbaro 28,

2-0: Selnes 34,

 

 

Relaterte saker