Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR HAN?: Mons Ivar Mjeldes kontrakt går ut etter sesongen. Etter to år på Myrdal kan det være slutt. 

Snart kontraktsløse Mjelde jakter Åsane-rekord

– Jeg ønsker en avklaring raskest mulig, sier Mjelde som er klar på at han vil bli i Åsane.

Åsane tok et sterkt og fortjent bortepoeng mot Ullensaker/Kisa forrige søndag. Det betyr at de oransje er fem poeng fra nedrykkskvalik – og fire poeng fra opprykkskvalik. I dag venter Sandnes-Ulf. Den kampen kan fort definere årets sesong for de oransje.

– Vi har blitt tryggere defensivt og kommet på et akseptabelt nivå på innslupne mål (ni på ni kamper). Vi ønsker selvfølgelig å trygge plassen i divisjonen tidligst mulig, men da jeg snakket med spillerne i sommerpausen var alle klare på at vi skal opprettholde ambisjonen vår om å kjempe blant de seks beste, sier Mjelde.

Åsane samlet 38 poeng under Kjetil Knutsen i 2016-sesongen og sikret klubbens beste plassering noensinne.

Nå vil Mjelde slå den rekorden.

– Vi har en fantastisk «go» i gruppen nå og har et veldig ungt lag som stadig blir bedre. Klubbens beste prestasjonen på 38 poeng i Obosligaen hadde vært gøy å slå. Vi ønsker å se oppover på tabellen, men vi får ta én kamp av gangen, fortsetter han.

– Vil ha rask avklaring

Og Mjeldes kontrakt går som kjent ut etter denne sesongen. Osterøy-mannen er klar på at han ønsker å fortsette sitt Åsane-prosjekt og ønsker en snarlig avgjørelse når det gjenstår seks kamper av årets sesong.

– Jeg ønsker en raskest mulig avklaring på kontraktssituasjonen. Jeg har en god dialog med klubben og styret jobber med denne situasjonen. Jeg skjønner at klubben ønsker å vente, men jeg tror og håper det nærmer seg en løsning, sier han.

– Men du ønsker å fortsetter?

– Jeg er veldig klar på at jeg ønsker å bli i Åsane. Jeg ønsker å fortsett med dette prosjektet. Det er mye spennende på gang i klubben og vi har hatt en vanskelig situasjonen både når det gjelder skader,  dårlig kunstgress som har gitt oss en ugunstige terningshverdag og en drøy skadesituasjon, og andre ting.

– Jeg føler fortsatt at jeg har mye ugjort i denne klubben og det er her jeg vil fortsette å jobbe, sier han.

Om poenget forrige helg på Jessheim sier han dette:

– Vi viser at vi har vokst etter at vi har slitt tungt mot dette laget tidligere. Spillerne viste en voldsom lojalitet, Ullensaker/Kisa tok oss aldri i ubalanse og hadde vi vært enda litt skarpere på siste tredelen, kunne vi reist hjem med alle poengene. 

I dag venter Sandnes Ulf, som er to poeng foran Åsane, kommende søndag. Da kan Mjelde ha flere spillere tilbake.

– Både Dennis Antwi, Erik Huseklepp og Senai Hagos er tilbake i trening og kan rekke den kampen. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker