Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SNUDDE: Erik Huseklepp var involvert i alt Åsane foretok seg offensivt etter innhoppet og scoret et strålende mål. 

KFUM - Åsane 1-2

Huseklepp viste mestertakter da Åsane snudde

– Jeg ofrer gjerne beinet mitt for denne klubben, sier skadeplagede Erik Huseklepp etter triumfen i Oslo.

Superinnbytteren snudde for Åsane som sikret et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret på Myrdal.

Åsane vant det første av to kvalikoppgjør etter en intens og jevn match på Ekerberg i Oslo mot KFUM-kameratene. Vertene tok føringen, og et Åsane som skapte lite og slo mye langt virket tafatte og vertene fra hovedstaden virket å ha god kontroll på seieren.

Så tok Mons Ivar Mjelde grep. 

Erik Huseklepp, som fortsatt sliter med en skade, entret banen. Noen minutter senere smalt han inn utligningen og det svært viktige bortemålet – før Michael Ogungbaro avsluttet fra langt hold, via en KFUM-forsvarer, og i nettmaskene.

– Jeg synes vi hadde en riktig inngang til kampen og fulgte kampplanen. Vi hadde stor respekt for KFUM, men de skapte lite på oss, sier Huseklepp.

For Mjelde stilte med gode ballspillere som Antwi, Selnes og Hagos på benken til fordel for en mer direkte stil med Magnus Bruun-Hanssen på topp. 

– Fredrikstad tapte 3-0 her, og vi ønsket ta ut deres offensive spill. Jeg har vært med å spille kvalik med Brann mot Mjøndalen. Vi var et mye bedre fotballag enn Mjøndalen, men røk likevel. I dag hadde vi riktig innstilling og turde å være kyniske, fortsetter Huseklepp.

– Ofrer gjerne beinet for Åsane

Etter knappe 70 minutter entret den skadeplagede vingen banen. En skade i foten som har holdt han ute store deler av høstsesongen.

– Det var mye rom, og utrolig deilig å sette scoringen. Det smerter meg at jeg ikke kan bidra mer akkurat nå for Åsane, men jeg ofrer gjerne foten for denne klubben, fortsetter Huseklepp.

– Nå er det viktig å minne om at jobben ikke er gjort, men utgangspunktet kunne ikke vært bedre.

Huseklepp snudde bokstavelig talt kampen for et Åsane som skrek etter kreativitet, og strålte de 20 minuttene han var på banen.

Dermed snudde oransjetrøyene til seier og sikret seg i tillegg to bortemål. Nå skal mye gå galt dersom Åsane ikke holder plassen i Obosligaen. 

KFUM tok fortjent føringen etter å ha startet 2. omgang klart best. En retur havnet i beina på unge Larsen, som smalt vertene i føringen. Åsane slet med å svare, men innbyttere Antwi og Huseklepp satte fart på Åsane og ga hjemmelaget langt større problemer defensivt.

Huseklepp avanserte med ballen fra kanten av 16-meteren før han smalt inn utligningen kvarteret før slutt, før Michael Ogungbaro avsluttet fra 25 meter, via en uheldig KFUM-forsvarer og over en sjanseløs keeper.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

KFUM – Åsane 1-2 (1-0)

Mål:

1-0: Larsen 54

1-1: Huseklepp 75

1-2: Ogungbaro 86

Åsanebørsen: Borger Thomas 5, Nicolai Harris 5, Jonas Hestetun 6, Martin Ueland 6, Viljar Birkeland 6, Joakim Hammersland 6, Michael Ogungbaro 6, Simen Lassen 5, Tomas Kristoffersen 5, Håkon Lorentzen 5, Magnus Bruun-Hanssen 5 (Dennis Antwi for Magnus Bruun Hanssen etter 80, ikke vurdert), (Erik Huseklepp for Nicolai Harris etter 69, 7)

Relaterte saker