Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NEDRYKK: Store kontraster på Myrdal i ettermiddag.

  • KNUST: KFUM jublet, mens Åsane deppet etter nedrykket. 

  • NEDRYKK: Martin Ueland kunne bare se på at gjestene jublet og sendte Åsane ned en divisjon. 

  • LØSKRUTT: Åsane skapte en del, men gjestene var klart bedre og fortjente opprykket. 

Åsane rykket ned

– Vi spilte én katastrofeomgang som kostet oss plassen

Mons Ivar Mjelde forsvarer kampplanen som sviktet fullstendig.

Åsane rykket ned til 2. divisjon etter pinlige 1-3 hjemme mot KFUM i ettermiddag. Dermed røk de oransje 3-4 sammenlagt etter triumfen i Oslo.

– Det verste jeg har opplevd noen sinne. Vi tapte fortjent og rykket ned. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er ikke mer å si, forklarer Martin Ueland.

– Vi spilte tre gode omganger og én katastrofal omgang. Vi raknet helt. Frustrerende og alt for dårlig, sier Erik Huseklepp og får støtte av Mjelde som mener Åsane leverte bra i halvannen kamp, og elendig i omgangen som kostet dyrt for de oransje.

For Åsane åpnet i sammme stil som i det omvendte oppgjøret – kynisk, direkte og med Magnus bruun-Hanssen på topp. Det lyktes fra start av og Bruun-Hanssen ga vertene føringen.

Så snudde alt. KFUM tok over, rundspilte Åsane og vant 1-3 mot et pinlig svakt hjemmelag som ikke maktet å verken skape sjanser, holde på ball eller etablere eget spill mot et KFUM-lag som strengt tatt er et lag Åsane burde slått ut over to kamper.

Åsane spilte svært direkte, ekstremt lite attraktivt og Mjelde falt for eget grep i det som var en håpløs hjemmekamp av Åsane. De var aldri i nærheten av å styre kampen mot årets serietoer i 2. divisjon, og prøvde heller ikke å gjøre nettopp det.

– Ikke en fiasko

– Er dette en fiaskosesong, Mjelde?

– Jeg vil ikke bruke det ordet, men vi har ikke vært gode nok, hatt enormt med skader og sluppet inn alt for mye mål.

– Var den kyniske kampplanen en riktig tilnærming?

– Vi innser at vi måtte spille på våre styrker, og at vi ikke har kvaliteter nok til å spille ut KFUM langs bakken. Det er lett å være etterpåklok, men over en lang sesong har vi ikke vært gode nok. Det er tungt, men kampplanen fungerte godt i Oslo og i 1. omgang i dag, men vi ble for dype og slapp KFUM til alt for mye. Vi er veldig skuffet, sier Mjelde.

– Var dette din siste kamp som Åsane-sjef?

– Det aner jeg ikke, sier Mjelde kort, som tidligere ikke har lagt skjul på at han ønsker å fortsette på Myrdal.

– Er du frustrert over at du ikke fikk noen penger å bruke i sommer på å styrke stallen?

– Jeg fikk beskjed om at det var realiteten, at det ikke var penger tilgjengelig. Det har vært tøft med en ung og skadeplaget stall, og det er umulig å si hvordan ting hadde blitt om vi hadde styrket i sommer, men samtidig var det vanskelig å forutse at sentrale spillere som Huseklepp, Antwi og Hagos skulle være så lenge ute med skade. Jeg har hele tiden akseptert den situasjonen klubben er i økonomisk, sier Mjelde.

For Åsane har sett svake ut lenge, og var sjokkerende svake i dagens match. gjestene fra 2. divisjon spilte tidvis rundt med et Åsane som rett og slett ikke har sett gode nok ut til å overleve – noe de beviste spesielt borte mot Kongsvinger (2-7-tap), Strømmen (0-5-tap) og i dagens skjebneoppgjør mot KFUM.

Erik Huseklepp er én av flere Åsane-spillere på utgående kontrakt. Også han har selv varslet at han ønsker å bli, og står på det selv om laget rykket ned etter fire år i Obosliagen.

– Akkurat nå vet jeg ingenting, men jeg er åpen for å bli om klubben har ambisjoner om å rykke direkte opp igjen, sier Huseklepp.

– Ikke slik jeg ønsker å spille fotball

KFUM-trener Jørgen Isnes var i litt bedre humør da ÅT tok en prat med han etter triumfen.

– Fantastisk. Vi hadde ikke trodd på opprykk i år, men har hatt en fantastisk høst. Jeg synes vi var bedre enn Åsane over to kamper, sier han.

– Hva tenker du om Åsane sin direkte og svært lite attraktive spillestil?

– Jeg respekterer at andre lag ønsker å spille på sin måte. Jeg er ikke glad i den spillestilen selv, og synes den er kjedelig, men vi var det beste fotballaget og jeg har fullrespekt for at Åsane ikke spiller samme fotball som det vi gjør. Vi responderte bra på deres fysikk, og jeg er utrolig stolt over laget mitt, sier Isnes. 

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker