Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LOKALE: Morten Røssland og Sindre Tjelmeland skal lede Åsane tilbake til Obosligaen. Her gratuleres de av styreleder Jostein Hatlebrekke. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • TRENERDUO: Åsanes nye trenerduo Morten Røssland og Sindre Tjelmeland. (Foto: Thomas Gangstøe)

De erstatter Mons Ivar Mjelde:

Tidligere Åsane-trener blir Mjelde-erstatter

Morten Røssland hentet Sindre Tjelmeland til Åsane sist han var trener på Myrdal tilbake i 2013. Nå skal de sammen styre Åsane tilbake til røttene.

– Vi skal spille attraktiv fotball som ligger i klubbens DNA, sier Morten Røssland som gjenforenes med spilleren han selv hentet til Åsane sist han var sjef på Myrdal. 

Morten Røssland vender tilbake til Myrdal etter tre strålende sesonger for Arna-Bjørnars sitt damelag som endte på en råsterk 3. plass i årets sesong. Røssland var sjef på Myrdal sist i 2013-sesongen og førte Åsane til 3. plass, men klarte ikke å følge opp sesongen etter før Kjetil Knutsen tok over i 2014. Han får med seg tidligere Arna-Bjørnar-spiller og trener for gutter 18/19-laget til Åsane, Sindre Tjelmeland. Det bekrefter duoen selv, samt sportslig leder Trond Bjørndal og styreleder Jostein Hatlebrekke til Åsane Tidende.

– Det har vært en litt dalende interesse for klubben og fotballen har ikke appellert nok til publikum. Med Røssland og Tjelmeland får vi to trenere som skal skape nytt liv i den offensive, ballbesittende og attraktive fotballen som ligger i klubbens DNA, i tillegg til viktigheten av klubbens talentutvikling. På sikt skal vi befeste vår posisjon som en toppklubb i norsk fotball, men vi må også være tålmodige, sier styreleder Jostein Hatlebrekke. 

Nå skal Røssland og Tjelmeland som kjenner hverandre svært godt fra før, blåse nytt liv i fremtidens Åsane.

– Fotballen vi spiller blir viktig, samtidig blir det en balanse mellom prestasjonsfokus og utviklingsfokus, men vi skal spille attraktiv fotball, få tilbake gløden og engasjementet og spille dødsfin fotball. Vi skal skape den lokale tilhørigheten og folk skal kjenne igjen Åsane som en klubb som spiller fin fotball, slik det var før, sier en engasjert Røssland. 

– Spillestil betydde mye

Sportslig leder Trond Bjørndal lister opp noen av grunnene til at valget falt på nettopp Røssland og Tjelmeland.

– De har en god kjemi fra før og kjenner hverandre godt. Det handler om garderobekulturen, spillestil og utviklingsfokuset, og vi er veldig glade for at de ønsket å være med. Dette er to 24/7-trenere. Veldig dedikerte og passer perfekt inn i klubbens profil. 

Røssland har skrevet under på en to års-kontrakt og sier at han aldri nølte da Åsane tok kontakt.

– Valget ble enkelt, sier han.

– Han overbeviste oss da vi hadde dialog med han i forkant, supplerer Hatlebrekke.

En spesiell forbindelse

Og den nykomponerte trenerdueon kjenner hverandre nemlig svært godt fra før. Det var altså Morten Røssland som hentet Sindre Tjelmeland fra Arna-Bjørnar i 2013.

– Ja, han tok meg til Åsane da, og vi har hatt et veldig godt forhold siden. Han har jobbet og gjort en fantastisk jobb i Arna, men han har likevel sett omtrent alt av Åsane-kamper, på alle nivåer de siste årene. Jeg lærte mye av både Tom Mangersnes, Mons Ivar Mjelde og Kjetil Knutsen, men Røssland har betydd veldig mye. Jeg føler meg priviligert som får denne sjansen, selv om jeg ikke har mye erfaring. Jeg har kun én sesong bak meg som trener og er veldig glad for å få en slik mulighet sammen med Morten, sier Tjelmeland. 

Hadde flere eliteserietilbud

Åsane hadde flere kandidater på blokken før valget falt på Røssland og Tjelmeland. Tjelmeland har vært klar en uke allerede og bekrefter at han hadde flere tilbud innenfor spillerutvikling i fem ulike klubber fra Eliteserien. 

– Dette tilbudet var veldig attraktivt for meg, sier Tjelmeland og får støtte av Røssland.

– Åsane er jo klubben min, klubben i mitt hjerte. Jeg er nok i en litt annen livssituasjon i dag, har mer erfaring og jeg gleder meg vanvittig, sier Røssland som skal jobbe i en 100 prosent stilling i klubben. 

Under kan du lese om våre tanker rundt klubbens spillestil i de avgjørende kvalikkampene mot KFUM og viktigheten av at nettopp Morten Røssland kan være riktig mann for et Åsane som muligens trenger litt tid på å rykke opp igjen til Obosligaen.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker